Пловдивчанинът Георги Патишанов, който преди седмица бе застрелян от полицай

...
Пловдивчанинът Георги Патишанов, който преди седмица бе застрелян от полицай
Коментари Харесай

Гореща връзка! Застреляният в Индонезия българин охранявал висаджията Жоро Илиев, Главния издъхнал в ръцете му

Пловдивчанинът Георги Патишанов, който преди седмица бе убит от служител на реда в индонезийския град Тангеранг при акция на ченгетата в Джакарта против българска тайфа, източваща пари от банкомати, дълги години охранявал висаджийския необут Жоро Илиев. Това разкриват опечалени другари на починалия от полицейски патрони 51-годишен джудист, написа " Уикенд ".

Патишана, както бе прочут в родния си град жилавият силовак, бе измежду най-върлите последователи на пловдивския " Локомотив ". В началото на 90-те години на предишния век Георги бе измежду тарторите на агитката на черно-белите и персонално ръководеше десетки битки с почитатели на вражеския " Ботев ".

През 1997 година Патишана стартира работа като охранител на висаджийския необут Георги Илиев, който оцелява бойните му умения. Макар и да не изпъква с анаболни мускули, растеж и тегло, жилавият пловдивчанин поваля съперниците си със свирепи шутове и хватки. " Патишана бе измежду любимците на Жоро Илиев, тъй като се биеше като звяр и не се опасяваше. Участвал е в няколко незаконни багра с кикбоксьори които висаджии и сикаджии проведоха, с цел да залагат през 90-те години ", спомнят си летописци на ъндърграунда.

Патишана бе измежду хората, които убеждават Георги Илиев да поеме президентския пост на " Локомотив " (Пловдив). През лятото на 2001 година босът на ВИС-2 заряза " Велбъжд " от родния си град Кюстендил, откакто се изпокара с кмета и тамошната общинска власт и реалокира футболистите си в Пловдив. Три години по-късно " Локомотив " стана първенец за първи път в историята си и това бе най-щастливият миг в живота на джудиста Патишана, спомнят си за него приятелите му от града на тепетата.

През лятото на 2005 година Георги Патишанов е измежду охранителите, които проспиват убийството на началника си Жоро Илиев. Тогава наемен убиец праща патрон в сърцето на Главния, който чества в " Буда бар " на Слънчев бряг успеха на " локомотив " над сръбския ОФК " Белград ". На масата на Жори Илиев е Патишана, който по традиция чества триумфите на обичания си " Локо " със своя шеф. " Жоро умря в ръцете ми ", ще каже дни по0късно джудистът.

След изтезанието на своя началник и идол Георги Патишанов стопира да посещава мачовете на " Локомотив ", а малко по-късно изчезва от Пловдив.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР