Пловдивчанинът Димитър Навущанов създаде уникална за страната ни автоматизирана хранилка

...
Пловдивчанинът Димитър Навущанов създаде уникална за страната ни автоматизирана хранилка
Коментари Харесай

Състрадателен пловдивчанин измайстори хранилка за бездомни животни

Пловдивчанинът Димитър Навущанов сътвори неповторима за страната ни автоматизирана хранилка за бездомни животни. Подобни уреди могат да бъдат видени в доста огромни европейски градове, само че за България е неповторимо. Припомняме, че в Бургас през предходната година на три места бяха сложени вендинг машини. Те обаче са най-вече за притежатели на домашни кучета, тъй като против празна пластмасова бутилка дават порция храна.
Пловдивчанинът Димитър е извънредно съчувствен към бездомните животни и бедните хора. В профила му във Facebook с изключение на вик за помощ за обществено слаби хора са оповестени десетки фотоси на изоставени кучета и котки, на които е оказал помощ или се търси дом. Младият мъж признава, че е взаимствал концепцията от Англия. "Голяма инженерна битка беше до момента в който я направя, само че... умел съм ", добавя той. "Пълниш с 20 кг храна, пада по малко без да прелива и постоянно стои цялостно, без да зареждаш всеки ден и да се мокри ", изяснява Димитър за правилото на деяние на хранилката. 

Храната не се мокри, тъй като устройството сходно на тръба е сложено под 45 градуса и има дупка за оттичане в случай че нещо влезе. Димитър е подготвен да показа с всеки искащ по какъв начин се прави хранилката. "Материалите се продават във всеки строителен магазин и излизат към 25 лв. ", споделя в профила си младият мъж. Постът към този момент е събрал стотици позитивни мнения един от тях е "Силни овации!!!! Малко са хората с положителни сърца, само че значимото е че ги има! Бъди жив и здрав и дано добрината бъде с теб! ". Не е минало и без инциденти - скоро след поставянето голяма част от храната е била открадната, само че Митко не се предава и поставя нова порция.

Въпреки, че медиите би трябвало да отразяват новините независимо екипът на Пловдивска публични телевизия показва голямо удивление от делото на Димитър Навущанов. Бъдете здрав и продължавайте да се борите за възстановяване на живота на бездомните животинки. Нито едно от тях не заслужава жестоката орис - да живее на улицата без обич, внимание и грижи. 
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР