Пловдивчанин възмутен от един от най-награждаваните през 2022 и 2023

...
Пловдивчанин възмутен от един от най-награждаваните през 2022 и 2023
Коментари Харесай

Пловдивчанин възмутен от хитов европейски филм

Пловдивчанин засегнат от един от най-награждаваните през 2022 и 2023 филми – „ Близо “, в Лъки синема е алармирал Районна прокуратура.

Филмът е показан на 16 юни в 21 часа в Лъки – дом на киното, а прокуратурата образувала инспекция на 29 юни след сигнала на  жителя родолюбец.

Причина за възмущението била, съгласно пуритана, фотоси с нецензурен материали с присъединяване на лица, ненавършили 14-годишна възраст, във кино лентата.

До момента прокуратурата не е била сезирана от лица или институции за вълнения по време на прожекцията.

Независимо от това, в хода на предварителната инспекция под наблюдението на Районна прокуратура – Пловдив се събират данни за всички условия по отношение на случая, като досега е открито, че група лица, последователи на избрана политическа мощ, са се събрали пред киното в символ на митинг против излъчването на лентата.

В хода на инспекцията се ревизират и дейностите на протестиращите с оглед събиране на данни за вероятно осъществени закононарушения от общ темперамент.

Филмът на Лукас Донт е измежду петте заглавия, номинирани за Наградата на публиката LUX, която се присъжда повече от десетилетие от Европейския парламент. Историята наблюдава Лео и Реми – те са 13-годишни и са най-хубави другари.

През лятото са неразделни, само че началото на образователната година идва с нови проблеми, които слагат на тестване тяхната интимна и видимо неразрушима връзка. „ Близо “ е преломен и паметен портрет на пресечната точка сред другарството и любовта, идентичността и независимостта, сърдечната болежка и изцелението.

НАГРАДИ И НОМИНАЦИИ
Кан ’22 – Голямата премия на журито
Оскар ’23 – Номинация за най-хубав интернационален филм
Европейски кино награди ’23 – шест номинации, в това число за Наградата LUX на публиката
40 награди и над 50 номинации в цялостен свят
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР