Пловдивчанин успя да спечели дело, продължило повече от две години

...
Пловдивчанин успя да спечели дело, продължило повече от две години
Коментари Харесай

Пловдивчанин, каращ с 240км/ч. на АМ “Тракия“, получи два фиша за 1900 лева, съдът ги отмени

Пловдивчанин съумя да завоюва дело, траяло повече от две години за формирани два електронни фиша, за едно и също нарушаване едновременно.

След няколко връщания на делото от равнище Административен съд до равнище Районен съд, по ниската инстанция в последна сметка анулира и двата фиша на водача.

От материалите по делото е открито, че в преписката е прибавен електронен фиш съгласно наличието на който на 19 август 2019 година в 08,34 часа в Автомагистрала Тракия на км. 107 + 600м. в посока град Бургас, при оптимално позволена скорост за придвижване по автомагистралата от 140 км./ ч. и регистрирана неточност на техническото средство от минус 3 %, е осъществено нарушаване за скорост, като е открита стойност от 235 км/ ч, което е превишаване с 95 км/ ч. Според нарушаването на водача е наложена санкция в размер на 1050 лв..

Към жалбата е прибавен и втори фиш със същия номер, съгласно който на същата дата, в същия час на Автомагистрала Тракия, на км. 108 в посока град Бургас, е открита стойност на скоростта 239 км/ ч.,което е превишаване с 99 км/ ч. Глобата тук е в размер на 850 лв..

Тоест, на водача са издадени два електронни фиша с един и същи номер за осъществено нарушаване на скоростта в един и същи час и ден, само че при разнообразни в действителност условия – място, превишена стойност на скоростта, както и при друга правна подготовка и при друг размер на наложената санкция.

Според магистратите, това води до извод, че двата обжалвани фиша следва да бъдат анулирани, тъй като са позволени основни процесуални нарушавания, защото водачът няма по какъв начин да бъде осъден два пъти за едно и също нарушаване.

Освен отпадането на фишовете на обща стойност 1900 лв., съдът осъди ОД на Министерство на вътрешните работи – Пловдив да заплати 930 лв.. разходи по делото за държавна такса и адвокатски хонорари.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР