Пловдивчанин ще се раздели с малко над 1500 лв. заради

...
Пловдивчанин ще се раздели с малко над 1500 лв. заради
Коментари Харесай

Пенсионер по болест олекна с 1500 лв., подал фалшив сигнал за бомба в 6 РУ в Пловдив

Пловдивчанин ще се раздели с малко над 1500 лева поради подаден подправен сигнал за бомба в 6-то Районно в Пловдив. Сумата съставлява 500 лв. санкция и 1007 лв. разходи по делото.
Прочетете още
Мъжът е пенсионер по болест, с чисто правосъдно минало. На 8 март тази година, по неразбираеми аргументи, се обадил на незабавен телефон 112 като декларирал, че на паркинга на 06 районно управление (на МВР) – ОДМВР гр. Пловдив има сложено взривно устройство.

Полицията подхванала незабавни дейности, само че бомба не била открита. Авторът на сигнала обаче бил открит и арестуван. Казусът бил решен в съда, където пенсионерът по болест сключил съглашение с прокуратурата, което на 10 юни било утвърдено от районните магистрати.

Въпреки че за сходно закононарушение законът планува наказване „ отнемане от независимост ” до две години, мъжът признал виновността си и бил освободен от наказателна отговорност, като се разминал единствено с административно наказване. Договорил се за санкция от 500 лв. и покриване на разноските по делото, които са в размер на 1000 лв..

Определението на Районен съд – Пловдив е дефинитивно и не предстои на обжалване и на митинг.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР