Пловдивчанин се оказа безсилен пред силата на закона, след като

...
Пловдивчанин се оказа безсилен пред силата на закона, след като
Коментари Харесай

Прокуратурата поряза пловдивчанин за образуване на ДП за счупено стъкло на кола

Пловдивчанин се оказа безпомощен пред силата на закона, откакто Районна прокуратура-Пловдив отхвърли да формиране досъдебно произвеждане против закононарушение от частен темперамент. На колата на мъжа е било счупено предното панорамно стъкло и откакто го сменил, пловдивчанинът решил да търси отмъщение и пуснал сигнал в прокуратурата.
Прочетете още
„ Става въпрос за типичен случай от Пловдив, за посягане върху персонална собственост-счупено предно стъкло на автомобил. В приложените от мен материали ще видите отговора на локалната прокуратура че ИЗВЪРШЕНОТО ДЕЯНИЕ НЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ.Та въпроса ми е по какъв начин българския жител може законово да опази персоналното си имущество откакто похищението върху него и увреждането му съгласно законовия орган е ЗАКОННО и НЕНАКАЗУЕМО”, написа до медията ни Петър Петров.







Според приложеното разпореждане от прокуратурата става въпрос за „ закононарушение срещу собствеността”. Предвид размера на породената щета и ниската социална заплаха, действието се дефинира като незначителен случай.

Освен това, проверяваният случай не покрива характерностите на друго закононарушение от общ темперамент, а съгласно Наказателно-процесуален кодекс досъдебно произвеждане се образува само при каузи от общ темперамент.

Предвид това, че няма осъществено закононарушение от общ темперамент, а от частен подобен, прокуратурата се е отказала да образува досъдебно произвеждане по съответния случай.

Нашият четец обаче смята, че по този метод се нарушават гражданските му права, тъй като не може законово да опази персоналното си имущество. Реално сходен тип вреда не се покрива от наложителната застраховка „ Гражданска отговорност” и в случай че притежателят няма подписана застраховка „ каско” то само може да покрие вредите си за своя сметка, при изискване, че не е заложен причинителя.

Водеща фотография: Илюстративна
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР