Пловдивчанин с богато криминално досие и присъди е задържан за

...
Пловдивчанин с богато криминално досие и присъди е задържан за
Коментари Харесай

ОБЗОР: Редица арести в Пловдив, очаква се сериозно поскъпване на междуградските линии

Пловдивчанин с богато престъпно досие и присъди е арестуван за следващо посягане. 30-годишният мъж е отведен във Второ районно управление (на МВР) като обвинен за обир в регионалния град.

Един от най- известните пловдивски крадци е арестуван с 200 грама марихуана, научи TrafficNews. Полицаи от Второ районно са арестували Слави Даскалов - Кончето, откакто при обиска у него са намерили наркотични субстанции.

Заловиха псевдо дрифтъра от Столипиново, пилил гуми със остаряло БМВ в махалата. От Шесто районно управление (на МВР) потвърдиха, че са открили лидера на автомобила. Той е 18-годишен, неотдавна сдобил се с брошура.

Пешеходна връзка на жп линята на бул. „ Копривщица”, която се намира сред Пещерско шосе и бул. „ Свобода” е затворена и заварена с бариера. За това алармира четец на TrafficNews , който счита, че тя е служила за улеснение на жителите в региона, тъй като през нея най-лесно се e стигало до спирката край остарялата градска железница.

Откриха 26 незаконни бежанци до Автомагистрала „ Тракия “, научи TrafficNews . Групата е била арестувана в региона на село Труд, като се допуска, че идват от Афганистан.

Областният шеф Йордан Иванов подлага на критика метода, по който е взето решението за даването на мандат на кмета за изтегляне на 50-милионния заем. Според Йорданов не е вярно да се взимат решения в „ 12 без 10” и да се внасят в ексклузивен порядък. Той е на мнение, че тези планове би трябвало да се осъществят, само че не е правилен метода, по който е импортирано това предложение.

Минимум с 20-25 % ще се усилят цените на междуградските транспорти поради рецесията с горивата. Единствено от Пловдив до София повишаването на автобусните билети ще бъде алегорично - единствено с лев и ще се возим за 15 лева Новата цена по маршрута Пловдив- Хисаря ще е 4,60 лева, до Карлово -5,20 лева

Цените на петрола се стабилизираха тази заран в азиатската търговията и са на път да отбележат най-големите си седмични спадове от ноември, откакто се развихриха страхове от ескалация на възбраните за съветския нефт против напъните за предложение на повече доставки на пазара от други огромни производители.

„ Украйна се придвижва към победа “, съобщи президент Володимир Зеленски, потвърждавайки, че " не може да се каже по кое време, само че Украйна ще победи ".

Междувременно в страната продължава да тече евакуация. Ежедневно се оповестява за жертви.

Руският регулатор " Роскомнадзор " разгласи, че обществената мрежа инстаграм ще бъде блокирана на територията на страната.

Днес в регион на хърватската столица се е чула мощна детонация. Оказа се, че се е разрушил разследващ дрон.

Предстои напредване на персонален състав и военна техника по пътната инфраструктура на България по отношение на провежданите учения на Българската войска. Това оповестяват от Министерството на защитата.

Част от бомбоубежищата, които са държавни или общински, се употребяват за търговски цели. Други пък са със затрупани от отпадъци коридори и входове. “Дори за тези, за които дават отговор институциите, не се отделят задоволително средства”, разгласи в петък шефът на Главна дирекция “Пожарна сигурност и отбрана на населението” основен комисар Николай Николов, откакто бе направена инвентаризация на скривалищата.

COVID-19 продължава да остъпва, а съгласно прогноза на математик идната стъпка ще е да отпаднат наложителните маски в обекти с публично предопределение.

Междувременно обаче излезе притеснителна вест за ново повишаване на случаите в Германия, а здравните управляващи там се притесняват от нова вълна.

Специализирана полицейска интервенция се прави през вчерашния ден в двете ромски махали Шекера и Армана в Пловдив. В двата региона имаше засилено полицейско наличие, като жандармерия беше блокирала входовете на махалите.

Община Пловдив пусна новата социална поръчка за ограничения по енергийна успеваемост за последната постройка, по която ще се работи по програмата „ Региони в растеж”. Сградата е 10-етажнния жилищен блок на улица " Иван Стефанов Гешев” в регион „ Западен”.

Цените на маслодайния слънчоглед са скочили с близо 70% от началото на войната в Украйна. Това е повода бутилка олио сега да коства на производителите 6 лева, изясни Доника Иванова, маркетинг управител в една от най-големите рафинерии, основана в Стара Загора. Тя е безапелационна, че не може да се приказва за далавера с цените.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР