Пловдивчанин получи странен фиш от общински охранител тази сутрин. Той

...
Пловдивчанин получи странен фиш от общински охранител тази сутрин. Той
Коментари Харесай

Пловдивчанин получи 20 лв. фиш от общински охранител в разрез с наредбите

Пловдивчанин получи чудноват фиш от общински охранител тази заран. Той е бил санкциониран с 20 лв. за това, че е спрял на служебните паркоместа на Оперативна програма „ Общинска защита ” в центъра на града.  Той е отишъл до колата си 8:00 часа, когато е видял, че чиновник на общинското звено написа санкция.  Причината – спрял на паркомясто, което е режим на длъжностен абонамент и то на общинската компания.
Прочетете още
Нашият четец се опитал да изясни, че този режим е от 8:30 до 18:30 часа, а през останалото време всеки може да паркира свободно на тях.  Охранителят обаче не бил заинтригуван от думите на пловдивчанина и му споделил – „ На мен не ми обяснявай ”.

От фрагментите се вижда, че фишът е с час от 8:09 часа тази заран, а основанието е член 6 алинея 1 от Закона за придвижване по пътищата.  Той гласи:

„ Чл. 6 Участниците в придвижването:

Ал. 1. преценяват своето държание със сигналите на длъжностните лица, упълномощени да контролират или да управляват придвижването по пътищата, както и със светлинните сигнали, с пътните знаци и с пътната маркировка ”.

Зам.-кметът по публичен ред и сигурност Ангел Славов съобщи, че ще направи инспекция по случая. Ако фишът е бил публикуван в прорез с наредбата ще бъде анулиран, а също така ще изиска да се направи нов инструктаж на екипите на „ Общинска защита ” за налагането на наказания при такива случаи.



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР