Пловдивчанин получи честитка по пощата - електронен фиш и снимка

...
Пловдивчанин получи честитка по пощата - електронен фиш и снимка
Коментари Харесай

Изобретателен, но без успех! Какво ли не измисли пловдивски водач, за да избегне 600 лв глоба

Пловдивчанин получи честитка по пощата - електронен фиш и фотография по какъв начин фучи с лъскавото си Ауди А6 при започване на Асеновградско шосе на територията на Пловдив с... 91 км/ч. Това съобщи TrafficNews.
За по този начин осъщественото нарушаване на водача е наложена санкция от 600 лв.. Мъжът обаче решил да жали фиша и то по всички вероятни параграфи. Подал тъжба в съда, съгласно която документът от КАТ бил незаконосъобразен, тъй като преди снималата го камера нямало предупредителни знаци /пътен знак Е24 и спомагателна табела Т2/, нямало пътен знак за ограничение на скоростта до 50 км/ч и... черешката на тортата - мобилната снимачна система била неизправна, а информацията от нея недостоверна.
Изобщо, водачът на аудито опитал всички вероятни начини да си спести шестте стотачки. Районният съд в Пловдив обаче е направил на пух и прахуляк всички " претекстове " на жалбоподателя.
Първо, магистратите показват, че в Закона за придвижване по пътищата от дълго време преди снимането, осъществено април месец 2018, е анулирано условието да се слага сигнален знак преди контролното устройство. Второ, поради че аудито е щракнато с превишена скорост на " Асеновградско шосе " 1, то няма никаква потребност от знак за ограничение на скоростта до 50км/ч, откакто по закон това е оптималната скорост в градски условия, а адресът е на територията на Пловдив.
Не на последно място в претекстовете на съда е посочено, че камерата е минала инспекция в лабораторни условия за точността на премерване и няма никакви учредения за искания.
В последна сметка, притежателят на фучащото ауди ще би трябвало да се раздели със сумата от 600 лв. в случай че не апелира решението на Районния съд в законоустановения 14-дневен период. За да бъде анулирана санкцията, ще е належащо и въззивната инстанция да е инакомислеща - такава догадка обаче е малко евентуална.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР