Пловдивчанин отнесе глоба, след като прояви будна гражданска съвест и

...
Пловдивчанин отнесе глоба, след като прояви будна гражданска съвест и
Коментари Харесай

Куриоз: Глобиха пловдивчанин, алармирал на тел. 112 за задуш...

Пловдивчанин отнесе санкция, откакто прояви будна гражданска съвест и подаде сигнал за замърсяване на въздуха. За куриозната преживелица показа пред " Марица " пострадалият Антон, който живее в квартал " Кючук Париж ".

Вчера той не бил на работа денем и решил да свърши няколко задания из двора. Докато се трудил, забелязал, че се носи гъст и зноен пушек. В носа го блъснал аромат на изгоряла пластмаса и гума. Огледал се и секунда по-късно видял, че димът излиза от комина на отсрещната къща. Тогава, повлиян от апелите всеки жител да се бори за по-чист въздух, звъннал на незабавния телефон 112.

Съобщил, че се носи гъст пушек от горенето на неразрешени неща. От централата се заели с казуса.

" След 2 часа пристигна патрулка. Но към този момент пушек нямаше. Изкараха мен отговорен, че ги занимавам с нелепости и употребявам незабавния телефон 112 ", описа Антон. Заради постъпката си той е санкциониран с 200 лева Ще апелира наказателното си разпореждане, тъй като съгласно него е непозволено.

" Има правилник, настрана политици и общественици всеки ден приказват за замърсен въздух, а като звъннеш и подадеш сигнал - никакви реакции. Освен тази към гражданската позиция ", възмущава се той. В член 12, алинея 1 от Закона за националната система за незабавни повиквания с обединен европейски номер 112 е записано, че " Когато от получената информация се откри, че повикването не изисква интервенция на службите за незабавно реагиране, само че е обвързвано с функционалностите на локалната администрация или на териториалните звена на министерства или на други административни структури, информацията са предава на съответната конструкция за предприемане на нужните дейности ". Това съгласно Антон е трябвало да се случи и тук, а не да бъде глобен за гражданската си позиция.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР