Пловдивчанин отърва 3000 лева глоба за дрифт на колелото на

...
Пловдивчанин отърва 3000 лева глоба за дрифт на колелото на
Коментари Харесай

Пловдивчанин с БМВ отърва 3000 лв глоба за дрифт на колелото на Централна гара

Пловдивчанин отърва 3000 лв. санкция за дрифт на колелото на Централна гара и си върна шофьорската брошура, която била отнета за една година поради нарушаването. Това се случи откакто водачът обжалвал наказването, наложено му от ОДМВР Пловдив, пред Районния съд под тепетата.
Прочетете още
Случката е от 09 септември 2020 година, когато в 22.22 часа дрифтърът идвал от ул. „ Иван Вазов ” с лек автомобил БМВ.  При нахлуване в кръговото кръстовище подал внезапно газ за да загуби ръководство над колата и по този начин се завъртял към „ колелото на гарата ”. След като бил заловен от служителите на реда, отказал да си показа синия ваучър към шофьорската брошура и му бил формиран фиш, който отказал да заплати законоустановения период.

За дейностите си получил акт на стойност 3000 лв., съпроводен с лишаване на свидетелството за ръководство на МПС за период от 12 месеца. Това обаче не се харесало на дрифтъра и той решил да апелира наказването в съда. След като разгледал всички материали по делото Пловдивският областен съд решил, че липсват каквито и да е доказателства, че водачът преднамерено е дрифтил и отменил наказването.

След анулацията на наказателното разпореждане ОДМВР-Пловдив би трябвало да заплати на водачи 300 лева разходи по делото.

Решението не е дефинитивно и предстои на обжалване  в 14-дневен период пред Пловдивския административен съд.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР