Пловдивчанин осъди МВР да му плати обезщетение за незаконен арест.

...
Пловдивчанин осъди МВР да му плати обезщетение за незаконен арест.
Коментари Харесай

Мъж осъди МВР за незаконен арест

Пловдивчанин осъди Министерство на вътрешните работи да му заплати обезщетение за противозаконен арест. Полицаите го задържали за 24 часа и по-късно го пуснали, без даже да го разпитат. Той първо оспорил в съда задържането си и потвърдил, че то е нелегално, а по-късно завел дело против Вътрешното министерство за финансова отплата. Поискал 10 000 лева за претърпяното оскърбление, само че с решение от 20 октомври Пловдивският административен съд му присъжда единствено 500. Той обаче може да апелира и пред Върховен административен съд, оповестява " Марица ".

На 14 април 2016-а една от колите на компанията на пловдивчанина блъснала различен автомобил и потрошила лявата му врата и стъклата от същата страна. Било формирано досъдебно произвеждане за заличаване и разваляне против незнаен причинител, а на шефа на сдружението била изпратена призовка да се яви на разпит в полицията. Той обаче не го направил и по този начин бил заведен наложително в Районното, където била издадена заповед за задържането му за 24 часа.

Именно тази заповед той оспорил като незаконосъобразна и потвърдил, че мярката е несъразмерно тежка на наличните към оня миг данни за негово вероятно присъединяване в повреждането на блъснатата кола. След спечелването на това дело той внесъл и новия иск, основан на Закона за отговорността на страната и общините за вреди. Пред съда пледирал, че е бил компрометиран и след излизането си на независимост изпаднал в меланхолия. Въпреки тези доводи магистратите почитат дребна част от финансовите му искания.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР