Пловдивчанин, който от 10 години живее в Сингапур, влезе в

...
Пловдивчанин, който от 10 години живее в Сингапур, влезе в
Коментари Харесай

Пловдивчанин смая света с доброволна инициатива

Пловдивчанин, който от 10 години живее в Сингапур, влезе в полезрeнието на международните организации със своята доброволна самодейност да отстрани от улиците на островната страна развалени колела, които локалните употребяват всеобщо. Живко Гиргинов е учител в локалната академия за образни изкуства и както самичък споделя, обича да прави обществени опити, които карат близките да бъдат по-ангажирани към заобикалящата ги среда.

Пловдив

През 2016-а година локалната администрация в Сингапур подписва контракт с три китайски компании, които дават колела. Те доста бързо стават част публичния превоз. Всеки може да ги употребява против минимално възнаграждение и бързо стават желани за хората. Заради влажния климат и прекомерната употреба обаче колелата бързо се чупят. Никой обаче не бил провел репатрирането на развалените возила, а грозните гледки по булевардите провокирали публично неодобрение. Преди няколко месеца Живко Гиргинов самичък наел камионетка и почнал са събира велосипедите.
Живко Гиргинов: " Имаше много забавни моменти, в които хората ме гледаха малко необичайно, снимаха ме с телефоните си. Предполагам, че те си мислеха, че аз ги извършвам кражба тези колелета. Още не бях поставил надписите непринуден патрул за колела. "
Тези фотоси бързо превземат обществените мрежи и доброволния патрул на пловдивчанина притегля съидейници.
Живко Гиргинов: " Моята самодейност получи публичност, в това число измежду компаниите, измежду обществото, само че по-важното е, че регулационните органи да ги нарека по-събирателно, тъй като това включва полиция, община, те пожелаха да се срещнат с мене. Това не се случва елементарно. По принцип те ми дадоха да схвана, че това което върша, е положително. В тази връзка те са подготвени да застанат зад мен. "
Идеята на българина с репатрирането на старите колела е един от многото сходни планове, в които се е присъединил. Той е уверен, че времето и парите му са ползотворно разходени.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР