Пловдивчанин, живеещ във Великобритания, е принуден да плаща цялата такса

...
Пловдивчанин, живеещ във Великобритания, е принуден да плаща цялата такса
Коментари Харесай

Домоуправител запорира сметките на гурбетчия в Англия

Пловдивчанин, живеещ във Англия, е заставен да заплаща цялата такса за етажна благосъстоятелност на три жилището в Пловдив, които в никакъв случай не е обитавал. Доскоро мъжът давал половин такса за всяко жилище, като внасял парите един път на 4 месеца. Професионалният домоуправител „ Ариете хоум “ обаче счел това за веселба и го дал на частен правосъден реализатор. Така индивидът бил наказан по бързата процедура за неплащане на такса вход. Освен това задължението му скочило петорно, откакто към забавените вноски от 150 лева били начислени още близо 800 такси за ЧСИ и адвокатски хонорар на " Ариете хоум ".

Васил Сотиров закупил жилищата преди 2 години с капиталова цел. Възнамерявал да ги даде чартърен, откакто довърши ремонтните действия по тях. С професионалния домоуправител се разбрали да заплаща вноските за 4 месеца вкупом. Причината е, че живее зад граница.

До казуса се стигнало напролет, когато събранието на входа решило притежателят да заплаща цялата такса вместо половината. Така вместо професионалният домоуправител да прибира по 7,50 лева месечно на апартамент, от Васил Сотиров към този момент се желали по 13 лева Решението обаче дали своят вот едвам 21 души от общо 85 живеещи в комплексите Оазис 4 и 6. Това съгласно Сотиров е незаконосъобразно. Наредбата гласи, че деца до 6 години и жители, които обитават в жилищата до 30 дни годишно, или не заплащат такса, или тя е на половина. Освен това решението е взето с гласовете на по-малко от половината живеещи в кооперацията.

Сотиров недоумява за какво освен това състояние съдията се е произнесъл в интерес на ищеца. Освен това индивидът не схваща кое е наложило да бъде даден на ЧСИ. „ През няколко месеца вървя до офиса на компанията да си заплащам таксата. След като е зародил проблем, можеха да ми кажат. Щях да помоля някой прочут да им носи парите всеки месец, вместо да ме съдят и да ме товарят с непотребни разноски. Когато ги попитах за какво не са ме уведомили за казуса, отговорът беше, че водят много каузи и не помнят всеки обособен случай “, изяснява Сотиров.

Собственикът научава, че е наказан и дължи 960 лв., чак откакто му запорирали две банкови сметки. " Все още ЧСИ не може да се разпорежда с парите, по тази причина ме извикаха да подпиша документ, с които да освободя сумата. Аз обаче отхвърлих, тъй като считам да апелирам решението “, аргументира се Сотиров.

По думите му компанията домоуправител постоянно давала на съд за дълг от 50 лева Според него до това се стигало, тъй като юристът, които водел делата, бил родственик на притежателите на компанията и по тази скица групата печелела пари на гърба на хората. „ Марица “ се опита да се свърже с Ариете хоум за коментар. При едно от многократните позвънявания подвигна чиновник на компанията, който изясни, че шефът <210> ще се свърже с медията. До публицистичното затваряне на броя това не се случи.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР