Пловдивчани проявяват интерес към паркирането по новата наредба на Общината

...
Пловдивчани проявяват интерес към паркирането по новата наредба на Общината
Коментари Харесай

Бой за паркоместа в Кючука! Районният кмет подкрепи новата наредба!

Пловдивчани демонстрират интерес към паркирането по новата разпоредба на Общината и не е редно да бъдат ограничавани, когато желаят да я употребяват. Това съобщи кметът на регион "Южен " Борислав Инчев по мотив платеното опазване на паркоместа, което разцепи пловдивските патриоти, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . Прецизираната разпоредба бе утвърдена на общинска сесия през предходната седмица, от НФСБ обаче изненадващо оповестиха през вчерашния ден, че ще дадат документа на съд. Партньорите им от Вътрешна македонска революционна организация обаче опазиха Наредбата с аргумента, че значително взема решение проблемите с паркирането в града под тепетата. 
"В момента в "Южен " имаме постъпили над 500 заявки, общо за Пловдив са над 2000. Това значи, че действително има интерес за използването на тази услуга ", разясни Инчев, който е и ръководител на партията за Пловдив. 
"Има конфликтни зони и места, където непоносимостта е достигнала до крайната си фаза, достигнала е до откровени закани и последна форма на разпра. Не е обикновено през 2017 година някой да употребява в връзката си способи, по-характерни за закона на джунглата ", разяснява обстановката с дефицита на паркоместа в града под тепетата той.

Plovdiv24.bg напомня, че така наречен "платено паркиране " в действителност ще се осъществя на мястото на отстранени гаражни кафези, които също са били плащани на месечна база към общината или на напълно нови площи. Досегашните места за гратис паркиране няма да бъдат пипани, построяването на безвъзмездни паркинги също продължава, като да вземем за пример на бул. "6-ти септември ", където по едно и също време с паркинга, на който са платените места бе построен и безвъзмезден подобен, който даже е с повече места. Спекулациите, че пловдивчани нямало да могат повече да паркират гратис пред домовете си са безпочвени и не могат да бъдат преписани на новата разпоредба, регламентираща платеното опазване на паркоместа.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР