Пловдивчани не спират да се борят за библиотечния котарак Жоро.

...
Пловдивчани не спират да се борят за библиотечния котарак Жоро.
Коментари Харесай

Пловдивчани излизат на протест в подкрепа на библиотечния котарак Жоро

Пловдивчани не стопират да се борят за библиотечния котарак Жоро. Утре от 7:00 часа жители ще се съберат пред Националната библиотека „ Иван Вазов ”, с цел да поддържат котето и то да не бъда отстранено от книгохранилището.
Прочетете още
Бурята с шареното четириного избухна след оповестена петиция, в която се споделя историята му и с апел да не бъде гонено. Подписаха я хиляди. Това провокира вълна от изявления в обществените медии, а Facebook спря вирусното разпространяване на линковете към петицията на стотици клиенти.

След множеството репортажи на медии стана ясно, че въпреки идеята „ Жорко ” да се радва на сериозна поддръжка, има и такива, които не намират за вярно това животно да населява библиотеката. Директорът Димитър Минев даже разгласи, че се приготвя контра петиция в поддръжка на решението на управлението да махне котето. Това накара мнозина да призоват положителните хора да отворят сърцата си и да осиновят Жорко.

Цялата история доближи до една доста позната за децата обстановка, когато плачат на родителите си, че желаят коте/куче/папагал/рибка, а насреща родителят отсича: „ Или котето/кучето/папагалът/рибката, или аз ”.

Иначе Минев не скри, че преди 80 години библиотеката е имала специфичен бюджет за храненен на котки – единствените спасители от унищожителите на книгите, мишките.

Кзусът даже стигна и до здравните управляващи, заяви БНР. Директорът на Народна библиотека „ Иван Вазов “ Димитър Минев е изискал мнение от Ветеринарно- санитарната работа в Пловдив, Агенцията по сигурност на храните и РЗИ за това възможно ли е котаракът Гого да продължи да населява постройката. 

Животното е в билиотеката от предходната година, като в края на 2023 е осиновено от личния състав.  Пред Радио Пловдив директърът на второто по значителност книгохранилище в страната разгласи, че персоналното му мнение е, че мястото на животното не е там, само че за окончателното си решение ще съобрази със мнението на институциите. 

Според Димитър Минев отвън медийнтото внимание остават хората, които са срещу това котаракът да живее в билиотеката, а тяхното мнение също е значимо и би трябвало да се има пред тип.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР