Пловдивчани, живеещи в радиус от 3-4 километра от Столипиново всяка

...
Пловдивчани, живеещи в радиус от 3-4 километра от Столипиново всяка
Коментари Харесай

Ромски сватби изправят на нокти пловдивчани от три квартала

Пловдивчани, живеещи в радиус от 3-4 километра от Столипиново всяка вечер са подложени на нечовечен шумов гнет от ромски сватби. Тържествата не престават с часове по улиците, а музиката се чува чак до " Тракия ". " Вечер не мога да отворя прозореца. Имам възприятието, че тонколоната е на терасата ", възмущава се четец на TrafficNews , който живее в комплекс " Елит ". Същата е обстановката и в " Панорама Парк " до хотел SPS. Живеещите там, с изключение на на звуков гнет са подложени и на систематичен " обстрел " от фойрверките, които се изстрелват непосредствено около терасите им от ресторант " Мавруда ". Сигнали имаме в това число и от живеещи в блок 16 в ЖР " Тракия ".



Според пострадалите шумните празненства стартират към 18 часа и от време на време завършват след среднощ, в нарушаване на всички правила.

Месеците юли и август са топ сезона за сватби в ромската махала. Тогава съвсем всички гастърбайтери се прибират за почивка и тържествата там са ежедневни. По традиция уредникът на сватбата кани всички, на чиито сватби е бил посетител като обичаят повелява неговите посетители да му дарят същата сума или по-голяма от тази, която той е дарил в предишното.

Мнозина избират празникът да се организира на улицата, тъй като по този начин сватбата ще бъде забелязана от доста хора, а също така няма да се постанова да заплащат наем на сватбена зала. Само че, до момента в който пестят от зала, сватбарите трансформират в пъкъл времето за отмора на останалите жители.

Имат ли институциите потребен ход и по какъв начин шумовият гнет може да бъде спрян?

Разбира се с организация на работата, превантивна активност и съблюдаване на наредбите. Наредба №1 на Община Пловдив не разрешава провеждането на сходни тържества по улици, тротоари и други нерегламентирани места. След 23 часа през лятото е неразрешено повдигането на звук. Предварителната работа и предупредителните протоколи, които се връчват на уредниците на фамилните тържества също дават резултат.

Да се надяваме полицията, Общинска полиция и Общинска защита да се намесят в точния момент преди края на сватбения сезон.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР