Пловдивчани излизат утре сутринта в 9 часа на мирен протест

...
Пловдивчани излизат утре сутринта в 9 часа на мирен протест
Коментари Харесай

Мирен протест утре до пешеходната пътека в Пловдив, където загина 13-годишно момиче

Пловдивчани излизат на следващия ден сутринта в 9 часа на кротичък митинг до пешеходната пътека на Брезовско шосе в града, където след удар от кола почина 13-годишно момиче, а майка му е в болница.

„ Ако и на вас ви се живее и желаете вашите близки да живеят в сигурност по пътищата, апелирам, присъединете се към нас. Това не е единственият тежък случай, който взима жертви. Това е следващият и ние хората би трябвало да променим това “, приканват уредниците в обществените мрежи.

Протестът е под надпис „ Аз желая да ЖИВЕЯ! А Ти? “. Той е предизвикан от тежкия случай от11 юли в града на тепетата. Тийнейджърката пресичас майка си, когато лек автомобил, ръководен от жена, ги блъска. Момичето умря на път за болничното заведение, а майка й беше настанена за лекуване.

54-годишната шофьорка, която е с едногодишен стаж като лидер на моторно транспортно средство, е арестувана за 72 часа. При осъществения тест с техническо средство е открито, че няма съществуване на алкохол и наркотични субстанции в кръвта й.

Предвиденото в Закона наказване за тежкия случай е от 3 до 15 години отнемане от независимост.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР