Пловдивчани избраха дъждовния ден не за мързелуване, а за шопинг

...
Пловдивчани избраха дъждовния ден не за мързелуване, а за шопинг
Коментари Харесай

Последното пазаруване! Пловдивчани на лов за украса и мазилк...

Пловдивчани избраха дъждовния ден не за мързелуване, а за шопинг и потеглиха на лов за домашни използва, училищен принадлежности и строителни материали.

Това е последната им опция да си набират нужните консумативи преди огромните нехранителни вериги да затворят порти. През идващите 10 дни съгласно заповедта на здравния министър доктор Костадин Ангелов те няма да одобряват клиенти, а ще могат да извършват единствено онлайн поръчки. Това се отнася за всички магазини с комерсиална повърхност над 300 кв. м. Изключение вършат единствено супермаркетите и местата, където се заплащат сметки в комерсиалните центрове.



Затова в неделния ден пловдивчани излязоха на финален шопинг. Най-сериозен беше напорът пред Джъмбo, където се оферират детски играчки, домашни използва и куп други неща. И въпреки до касите да има хранителни артикули, те не съумяха да минат сред капките и да продължат активността си.



Затова пловдивчани се възползваха в последния миг и извика опашки пред Джъмбо, само че по-малки от тези по коледните празници. Въоръжени с празни колички, десетки обсадиха вратата на магазина, като на опашката се събираха към 40 души. Влизането ставаше бързо. Дистанция съвсем не се спазваше, само че всички носеха маски. По-нетърпеливите обаче се отказваха да пазарят при типа на събралата се навалица.



„ Решихме да използваме последния ден преди затварянето, тъй като имахме нужни неща за извършване на покупки, защото банята ни е нова. Купила съм неща за банята – стелки, препарати за разчистване и т.н “, сподели Светлана Желязкова. Тя добави, че съгласно нея не би трябвало да се затварят всички огромни магазини. „ Тези, които са от първа нужда, би трябвало да останат отворени. Не приказвам единствено за хранителни артикули, а за по-масова приложимост. Например, тук има дезинфектанти, домашни използва и така нататък “.

Други като Мария и щерка й пък бяха пристигнали за тетрадки. Казват, че въпреки учениците да са на онлайн образование, те към момента влизат в приложимост. Не липсваха и запалянковци пристигнали просто да потърсят великденска декорация.



Пред огромните строителните магазини опашки по този начин и не се извиха, само че интерес от страна на пловдивчани не липсваше. Най-търсени бяха боите, лепилото за фаянс и мазилките. Други пък се оглеждаха за шкафове за баня.



Голям напор за моловете нямаше. Заради огромната комерсиална повърхност хората се разхождат свободно без да се блъскат, а пред тях няма опашки от чакащи.



На вратите на множеството търговски вериги е сложена табела, че ще бъдат затворени до 31 март.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР