Пловдивчани и техни приятели от САЩ, които живеят в града

...
Пловдивчани и техни приятели от САЩ, които живеят в града
Коментари Харесай

Учредяват първия пикълбол клуб в Пловдив

Пловдивчани и техни другари от Съединени американски щати, които живеят в града под тепетата, учредяват първия клуб на най-бързо развиващия се спорт в света - Pickleball.

Как се играе Pickleball? - Може да разберете този четвъртък - на 20 юни, когато се провеждат демонстративни игри, навън пред магазин „ Декатлон “, с чиято доброволна поддръжка се възнамерява спортното събитие.

В него ще се включи и кметът на регион „ Тракия “ Георги Гатев, който сподели забележителни умения още по време на първите си тренировки през месец май. В поддръжка на първия пловдивски клуб по пикълбол от София ще дойде и ръководителят на Българска Федерация Пикълбол Гергин Ангелов, който има вяра, че този спорт има огромно бъдеще в България. През последната година в страната са учредени 8 пикълбол клуба, само че досега в града под тепетата към момента няма независима база.

Учредителите на „ Пловдив пикълбол клуб “ имат подготвеност да влагат в реконструкцията на остаряло спортно игрище, което да бъде превърнато в първия професионално построен състезателен терен за пикълбол. Сред тях има публицисти, академични преподаватели, програмисти, млади адвокати, еко дизайнери и фенове на спорта.

„ Имахме няколко срещи с представителите на клуба, мисля че в „ Тракия “ има терен, който би могъл да е подобаващ за спортно игрище по пикълбол “, съобщи кметът на региона Георги Гатев.

Статистиката сочи, че над 35 млн. души в света упражняват най-бързо развиващия се ракетен спорт на планетата. В Съединени американски щати пикълболът е с 50-годишна история и терени има във всеки квартал. От няколко години този спорт има милиони последователи и в страните от Азия, а в Европа е известен най-вече в Испания.

За разлика от тениса, пикълболът не изисква дълго време за образование, не е толкоз изтощителен и може да се практикува на любителско равнище от всички възрасти. Ето за какво уредниците канят всички искащи към 18 часа на 20 юни, на откритите спортни стадиони пред магазин „ Декатлон “ в Пловдив.

Ракетите за пикълбол наподобяват на тези за тенис на маса, само че са много по-големи. Топката е пластмасова и има два типа - за терен навън и в зала. Играта е извънредно занимателна, може да се тренира самостоятелно или по двойки.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР