Пловдивчани и гостите на града ще имат рядката възможност в

...
Пловдивчани и гостите на града ще имат рядката възможност в
Коментари Харесай

Екземпляр на една от най-големите пеперуди в света се излюпи в Природонаучен музей - Пловдив

Пловдивчани и гостите на града ще имат рядката опция в продължение на няколко дни да се допрян до великолепието на една от най-големите пеперуди в света -  " Атлас ".
Прочетете още
След като се излюпят, пеперудите от този тип не се хранят. Те нямат хоботче и живеят, до момента в който им стигнат " запасите ", насъбрани в гъсеничния интервал. Затова техният живот е доста къс - едвам 2-3 дни.

Тази пеперуда е известна от дълбока античност и постоянно е събуждала любознанието на хората с красивата си багра и с внушителните си размери. Красивата пеперуда " Атлас " живее в Индия, Индонезия, Малайзия и Китай. Пеперудите от този тип се срещат и в Нова Гвинея.



" Атлас " е пеперуда с неповторими умения за самозащита  - горната част на крилете й наподобява на глава на змия. За да е още по-голяма приликата, когато се усеща несигурна, тя пада на земята, с цел да замязя още повече на рискова змия. Заповядайте този уикенд в Регионален природонаучен музей Пловдив, с цел да се насладите на хубостта на една от най-красивите пеперуди в света!
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР