Пловдивчани да излязат по улиците на града, за да защитят

...
Пловдивчани да излязат по улиците на града, за да защитят
Коментари Харесай

Руски депутат зове пловдивчани да излязат по улиците и да бранят Альоша

Пловдивчани да излязат по улиците на града, с цел да защитят " Альоша ", прикани съветският народен представител и зам.-председател на комитета по държавно строителство и законодателство Даниил Бесарабов, заяви ТАСС, представен от " Площад Славейков "

" Инициативата за изграждане на паметника " Альоша " принадлежи на българския народ и жителите на Пловдив са длъжни да го защитят от разрушение или пренасяне ", цитират от организацията думите на съветския народен представител.

Преди дни общински съветници от ДСБ в Пловдив внесоха за разглеждане предложение за унищожаване на паметника от хълма Бунарджика. Предлага се той да бъде напълно отхвърлен до края на 2024 година и да бъде изместен в Музея на социалистическото изкуство в София.

" От името на земляците ни от Алтай приканвам пловдивчани да защитят паметника на нашия Альоша. Нека елементарните българи да принудят управляващите си да помнят и почитат нашата обща братска история ", споделя Бесарабов пред ТАСС.

Според него от особена значимост е в България да бъдат непокътнати паметниците, свързани със руската войска по време на Втората международна война.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР