Plovdiv24.bg Върховният касационен съд остави в сила решение на Пловдивския апелативен

...
Plovdiv24.bg
Върховният касационен съд остави в сила решение на Пловдивския апелативен
Коментари Харесай

4 години след убийството на Милена в Куртово Конаре има окончателна присъда за убиеца

 Plovdiv24.bg Върховният касационен съд остави в действие решение на Пловдивския апелативен съд, с което е доказана 15-годишната присъда на Илиян Рангелов за убийството на приятелката му Милена Динова, осъществено на 28.12.2016 година в село Куртово Конаре. Той е приет за отговорен в това, че съзнателно е умъртвил потърпевшата, като е разгласен за почтен по в началото повдигнатото му обвиняване, че убийството й е осъществено с особена свирепост. Рангелов ще изтърпява наказването при първичен непоколебим режим.

Той е наказан да заплати на родителите на потърпевшата по 180 000 лв. обезщетение за породените им неимуществени вреди от закононарушението, ведно със законната рента от датата на действието – 28.12.2016 година до окончателното погашение на сумите.

Недоволни от по този начин доказаната от апелативните магистрати присъда остават, както подсъдимия, по този начин и родителите на момичето, които са конституирани като частни обвинители. Те апелират наказването на Рангелов пред Върховния касационен съд.

Върховните магистрати смятат, че жалбата на частните обвинители, с която желаят смяна на квалификацията на закононарушението в ликвидиране, осъществено с особена свирепост, е неоснователна. В случая подсъдимият умъртвява приятелката си с един удар и действието му е вярно квалифицирано от окръжните, а по-късно от апелативните съдии в Пловдив, приема Върховен касационен съд.

Рангелов не е показал присъщите за ликвидиране с особена свирепост, изключителна гняв, свирепост, злопаметност и садизъм, споделят висшите съдии. Решението за убийството е зародило ненадейно, взето е под въздействие на прочувственото положение на подсъдимия, след засегнато самолюбие и несъответстващо реагиране на зародилата комплицирана обстановка с приятелката му, изразила желанието си сама да приключи взаимното им общуване. Върховен касационен съд преценя, че доводите на подсъдимия за позволени основни процесуални нарушавания са неоснователни.

Касационният съд намира, че наложеното на Рангелов наказване е заслужено и не следва да бъде увеличавано по мярка. Решението на Върховния касационен съд е дефинитивно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР