Plovdiv24.bg В средата на седмицата температурите бързо ще се понижат, като

...
Plovdiv24.bg
В средата на седмицата температурите бързо ще се понижат, като
Коментари Харесай

Синоптиците вкараха стихията в конкретни дни! Сняг над цяла България, арктически студ до часове

Plovdiv24.bg В средата на седмицата температурите бързо ще се намалят, като в по-голямата част от страната и дневните ще остават негативни.

В сряда преваляванията ще продължат, като със студеното навлизане и в множеството региони на Южна България дъждът ще се примесва и ще минава в сняг. Временно по-интензивни ще са преваляванията в Северна България, ще се образува снежна завивка. Ще бъде и много прохладно, ще има условия за виелици и навявания, изключително в североизточните региони и по високопланинските проходи.

През нощта против четвъртък повече ще са преваляванията в Южна България, съвсем на всички места - от сняг. В четвъртък и петък преваляванията ще са слаби, първия ден основно в Предбалкана и в Южна България, втория - в източната половина от страната.

По-късно денем в петък от югозапад облачността ще се раздра. В четвъртък към момента вятърът ще е сдържан и мощен, в петък - ще отслабва. През почивните дни и при започване на идната седмица вятърът ще отслабне още и в множеството места ще стихне. Ще бъде най-вече слънчево, само че тук-там в низините и котловините заран ще има мъгла или ниска облачност, а по поречието на Дунав и в западната и централната част на Дунавската низина ще се задържат по-дълго.

Студено, с минимални температури в по-голямата част от страната сред минус 15° и минус 10°, а и дневните в Северна България към момента ще остават под нулата, в Южна ще се покачат, повече от неделя нататък.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР