Plovdiv24.bg Този човек не трябва да е в ареста. Това обяви

...
Plovdiv24.bg
Този човек не трябва да е в ареста. Това обяви
Коментари Харесай

Адвокатът на арестувания пловдивски полицейски шеф обясни защо при секретната операция са използвали лични автомобили

 Plovdiv24.bg Този човек не би трябвало да е в ареста. Това разгласи в изявление за предаването " Тази заран “ Димитър Марковски - юрист на арестувания началник на 3-то РУП в Пловдив Самуил Хаджиев.

При спецакция предходната седмица бяха арестувани 12 души – седем служители на реда и петима цивилни. Сред тях беше и Хаджиев. Според обвиняването на прокуратурата полицейският шеф дружно със своя зависещ Атанас Качаков се е готвил да придобие към 500 кг марихуана от частна компания, която има документ за производството на високорисковото наркотично вещество за медицински цели. Другите две обвинявания против началника на ръководството са за държане на противозаконни муниции и влияние над проверяващ служител на реда.

След осемчасово правосъдно съвещание съдът остави в ареста началника на районното дружно с неговия зависещ, както и двама техни съучастници. Съдът одобри, че няма такива доказателства, разгласи Марковски по отношение на обвиняването за опит за кражба на 500 кг марихуана.

По думите на Димитър Марковски е ставало въпрос за секретна интервенция с персоналните коли на шефа на 3-то РУП и други чиновници на реда, с цел да бъде тествана оперативна информация складова база, в която се съхранява голямо количество марихуана – 10 тона. В интервенцията е взел участие и шефът на ОД Министерство на вътрешните работи Пловдив. Адвокат Марковски изясни потреблението на персонални коли с това, че оперативната информация първо би трябвало да бъде тествана.

" Има направени докладни мемоари. Достатъчна гаранция е, че Рогачев е бил там. Няма нищо скрито, прикрито и да не е документирано “, посочи той.

Относно думите на служебния вътрешен министър за " нарушители с пагон “ юристът сподели: " Г-н Рашков, моите почетения към него, добър правист и учител по право, само че би трябвало презумпцията за невиновност да има висша форма “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР