Plovdiv24.bg Тонът по време на този пик на Ковид-19 вълната е

...
Plovdiv24.bg
Тонът по време на този пик на Ковид-19 вълната е
Коментари Харесай

Доц. Мангъров избухна: Репортажите от спешните COVID отделения са цирк!

 Plovdiv24.bg Тонът по време на този пик на Ковид-19 вълната е по-различен, тъй като просто ние не желаеме да приемем даденостите. Мислим си, че в случай че се затворим и скрием, нещата ще преминат. От едно време ние постоянно желаеме да се снишим и да изчакаме нещата да отзвучат, безапелационен бе той. - Просто сега сме на върха на вълната и би трябвало да задържим още 1-2 седмици, до момента в който нещата преминат ", това сподели доцент Атанас Мангъров.

" Смъртността е толкоз висока през днешния ден, тъй като сме вторник, и във вторник се събират данните от двата почивни дни. Да не забравяме и това, което към този момент почна да звучи като опорка, че в една страна, която в умерено време е била постоянно отпред по смъртност, за какво би трябвало да чакаме във време на едно такова естествено злополучие да се случва нещо по-различно? Хората са изцяло прави да стачкуват, тъй като тези " зелени документи " от епидемиологична позиция са изцяло безсмислени. Те бяха замислени по времето когато се считаше, че тези ваксини ще съумеят да основат колективен имунитет, само че след това се оказа, че това не става и сега се вижда, че хората, които са имунизирани, са способни да се заразяват и надлежно да заразяват други хора. Тоест, от тази позиция да се дава опция на хората, които са имунизирани да се движат свободно, да посещават заведения е изцяло безсмислено ", добави той.

" Абсолютно безсмислено е всички останали да се държат затворени и да се лимитират. Също по този начин, децата би трябвало да тръгнат на учебно заведение, тъй като те са тази част от популацията, през които тази зараза би трябвало да премине ", сподели още той, представен от " Фокус ".

" Щадящите проби вид " близалка " за дребните възпитаници са изцяло безсмислени и ненужни ", безапелационен бе специалистът. 

Относно опцията за въвеждане на локдаун единствено за неимунизираните доцент Мангъров сподели: 

" Ако това се случи, то ще докара до доста огромно обществено напрежение, тъй като това си е чиста дискриминация. Просто, в случай че някой реши да прави това, ще си вкара страховит автогол. Още повече, че то е изцяло безсмислено от епидемиологична позиция, тъй като тези, които са имунизирани, те се заразяват и могат да популяризират инфекцията не по-лошо от тези, които са неимунизирани. Всъщност, тези, които са изцяло предпазени и не могат да популяризират инфекцията, са тези, които са я прекарали по натурален път ".

Доц. Мангъров дефинира репортажите от Коронавирус отделенията в столицата като " цирк ".

" Аз желая да попитам единствено: за какво тези хора, които бяха там, става дума за лекарите и изобщо медицинския личен състав, за какво бяха люто маскирани и забулени? Това са хора, които или са имунизирани, или са преболедували. Тоест, за какво беше необходим този цирк? Ние в нашата клиника не работим по този метод доста от дълго време. Просто, това беше едно зрелище, чиято цел беше да сплаши хората ", счита той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР