Plovdiv24.bg След огромния успех на сериала Чернобил“ на HBO хиляди туристи

...
Plovdiv24.bg
След огромния успех на сериала Чернобил“ на HBO хиляди туристи
Коментари Харесай

Скандални селфита от Чернобил заляха мрежата

 Plovdiv24.bg След големия триумф на сериала " Чернобил “ на HBO хиляди туристи започнаха да се стичат в изоставения град Припят, с цел да научат повече за нещастието от първо лице. Мнозина от тях са така наречен Инстаграм инфлуенсъри – хора, чиято единствена работа е да натрупат почитатели в обществените мрежи със свои фотоси.

В устрема си да създадат автентичен кадър от злокобното място, някои гости стигат до крайности. Пример за това е млада рускиня, театралничила полугола пред унищожена постройка.

Реакцията в мрежата беше мълниеносна: " Не знам за теб, само че когато аз видя такова място, не мога да спра да рева с дни. Не знам по какъв начин ти понася да правиш такива фотоси “, написа ядосан коментиращ.

Неуважителните пози и жестове на фона на разрушения град изобилстват на още стотици фотоси, споделяни под хаштага #Chernobyl.

Някои от случаите са толкоз фрапиращи, че се стигна до там един от основателите на сериала - Крейг Мейзин, да призове посетителите да демонстрират почитание, когато са на това място, станало сцена на най-голямата нуклеарна повреда в историята.

" Чудесно е, че сериалът " Чернобил “ провокира вълна от туристи в Забранената зона. Но, да, видях фотосите. Ако ходите там, апелирам, помнете, че там се е случила ужасна покруса. Дръжте се с почитание в името на всички, които са страдали и са се жертвали “, обърна се той към почитателите си в Туитър.

Сред вулгарните фотоси от Чернобил се виждат и такива, на които са снимани детектори за радиация, с цел да се покаже какъв брой е висока радиацията в зоната 33 години след повредата в атомната централа.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР