Plovdiv24.bg Шесторният убиец от Нови Искър Росен Ангелов се е самоубил

...
Plovdiv24.bg
Шесторният убиец от Нови Искър Росен Ангелов се е самоубил
Коментари Харесай

Няма такава държава! Ако съдебната ни система бе читава, шесторното убийство нямаше да се случи!

Plovdiv24.bg Шесторният палач от Нови Искър Росен Ангелов се е самоубил в селската къща, в която преди години е блудствал с 12-годишно момиче, научи  "24 часа ". Заради гаврата с детето Горския е наказан на 9 година затвор, само че се укривал от 2009 година Трупът му бе открит в неделя от Военна полиция след няколкодневно търсене край с. Луково. Вилата, в която бе открит, е на 500 м от къщата, която Горския обитавал преди убийствата. В двора ѝ служители на реда откриха неподготвено стрелбище с пластмасови бутилки.
Ангелов се отървал от задържане под стража след неоправдателната си присъда за блудничество на първа инстанция с малко шанс и с помощта на закона. Съдия Калинка Георгиева му дава 9 година затвор, само че не прибавя към присъдата 2-те години условно, които той имал след предварително стартиране за обезчестяване на студентка. Причината е, че изпитателният му период бил изминал, дни преди да бъде заловен да се гаври с 12-годишното момиче. Ако тези 2 години бяха добавени, Ангелов щеше да получи 11 година затвор. 
При тогавашната правосъдна процедура - присъда над 10 година, мъжът щеше да бъде арестуван под стража още в Съдебната палата. Вместо това той остава с мярка за неотклонение "подписка ", наложена му още по време на следствието от прокурор Даниела Врачева от Софийската окръжна прокуратура. Софийският апелативен съд също не трансформира мярката, когато удостоверява присъдата. Тя влиза в действие след решение на Върховния касационен съд от 22 декември 2009 година Горския обаче към този момент е липсващ и е разгласен за търсене. Той не е бил задължен да се явява на делата на втора и трета инстанция и не се знае по кое време тъкмо е избягал.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР