Plovdiv24.bg Приемът на ученици в професионалните гимназии е повишен с 5%

...
Plovdiv24.bg
Приемът на ученици в професионалните гимназии е повишен с 5%
Коментари Харесай

Министър Вълчев: Повишихме приема в професионалните гимназии

 Plovdiv24.bg Приемът на възпитаници в професионалните гимназии е нараснал с 5% - това сподели министърът на образованието Красимир Вълчев при визитата си в Професионалната гимназия по електротехника и електроника в Пловдив през вчерашния ден, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

" Освен увеличение на заплатите на учителите, за повишение мотивацията им и обезпечаването с педагогичен експерти в дълготраен и средносрочен проект, другите два целта за идната година са тематиките, по които през днешния ден приказваме в Пловдив - нововъведенията и професионалното обучение " - уточни министърът на просветата. По-рано през днешния ден в Пловдив той откри международна конференция " Как да бъдем новаторски в учебно заведение " .

Красимир Вълчев призна, че Оперативна програма " Региони в напредък " е закъсняла с половин-една година. Добрата вест за ПГЕЕ е, че няма обжалване по плана на гимназията и следващата година ще бъдат осъществени поправки действия по постройката. " Изключително съм признателен на бизнеса за поддръжката, която реализират за системата на професионалното обучение и в частност за тази гимназия " - сподели министърът.

Вълчев, дружно с изпълнителният шеф на компанията за електрическо съоръжение " АББ България " Марсел ван дер Хук и шефът на ПГЕЕ Стоянка Анастасова прерязаха лентата на новата зала за практическо образование по автоматизация  в наличието на регионалния шеф Дани Каназирева, създателят на Тракия икономическа зона Пламен Панчев, началникът на РИО Иванка Киркова и други публични посетители.

Преди 3 години ПГЕЕ започва стратегия за дуално и новаторско образование взаимно с представители на бизнеса. Първата компания сътрудник на учебното заведение е EVN, която построява първата профилирана класна стая. В следствие се причисляват Монди, Милата, BTL, АВВ. Днес има пет такива класни стаи, всяка от които е в цветовата гама на съответната компания, обзаведени са с модулни маси и мултимедия. Отделно от това в учебното заведение са построени три лаборатории за практическо образование и действат 6 клуба извънкласни форми - по мехатроника, роботика, микроконтролери за здравна техника, по пътя на хартията, първи стъпки в програмирането, клуб на радиолюбителите. 

Министърът на образованието прегледа всички профилирани класни стаи и лаборатории. По дългия учебен кулоар Вълчев няколко пъти стопира и наднича в образователните пространства, а в едно даже влезе и поздрави учениците и учителя.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР