Plovdiv24.bg Президентът на Славия и член на Изпълкома на БФС Венцеслав

...
Plovdiv24.bg
Президентът на Славия и член на Изпълкома на БФС Венцеслав
Коментари Харесай

Стефанов: Стига изолации! Да затворим държавата и да се крием в дупките като лалугери ли?

 Plovdiv24.bg Президентът на Славия и член на Изпълкома на БФС Венцеслав Стефанов даде изявление за " Блиц " след петата поредна победа на тима му в шампионата. Снощи " белите " надделяха Царско село с 3:1 и вгорчиха формалния дебют на " приятеля " му Любослав Пенев отпред на " червено-белите ". Стефанов направи забавно изявление за Чичовото, разяснява и назначението на Красимир Балъков отпред на ЦСКА 1948:  

- Г-н Стефанов, честита победа! Не бяхте обаче на мача с Царско село нощес. Доволен ли сте от представянето на тима си?

- Да, мачът го гледах по малкия екран. Доволен съм, тъй като победихме. Имахме и огромна доза шанс. Важни са трите точки. Радвам се, че момчетата имат самочувствие и желаят да сме по-нагоре в класирането. 

- Очакванията ви до края на сезона?

- Остават още 6 мача, всичко зависи от футболистите. Представиха се добре нощес, като се има поради какъв брой дълга беше паузата. Искам да продължат да играят по този начин, дори и по-добре.

- Отборът ви изнесе лекция нощес на Любослав Пенев, който ви е " другар ", а преди време даже ви посъветва да се оттеглите от футбола...

- Първите 7 години на един човек са доста значимо нещо. Мога да кажа единствено, че през тези 26 години във футбола съм се стараел да върша нещо за децата, за клуба - дружно с сътрудниците ми. Винаги това е било мисленето ни в Славия. А по какъв начин другите го правят оценка, не ме интересува. Важното е да развиваме нашите деца, които несъмнено имат гений. Далеч съм от това да му давам отговор. Неговият тим също игра добре. Не отхвърлям също, че имахме огромна доза шанс.

- Ако се видите онлайн, какво ще му кажете?

- Нищо не бих му споделил. Пенев го почитам като футболист, само че не и като човек, това е.

- Какво е бъдещето на Галин Иванов? Ще минава ли в ЦСКА 1948?

- Сподели ми, че има оферта, споделих му, че към този момент е огромен мъж и да взема решение самичък. Аз съм дал дума и си държа на думата - в случай че реши да върви, ще го пуснем. 

- Работите ли по селекцията? Да чакаме ли нови попълнения в Славия за идващия сезон?

- Не, защо ни е селекция. Имаме си доста добър тим, уравновесен. Разчитаме на личните фрагменти. Доволни сме, че младите момчета се възползват от шанса, който им даваме в Славия. Филип Кръстев доста скоро ще играе в огромен европейски клуб. Политиката ни е да развиваме младите и да им даваме късмет да играят. И виждате, че се показват добре, през вчерашния ден записахме петата поредна победа в шампионата. 

- Има ли развиване по прехвърлянето на Филип Кръстев, за който преди време казахте, че е мечтан от много задгранични клубове?

- Ще разберете, когато има нещо. Само ще ви кажа, че през вчерашния ден един доста огромен футболист, който е доста огромно име, ме попита за Филип: " Това момче играе ли в националния тим? ". Аз му споделих, че съгласно нашите треньори не е дорасъл, и той ми се изсмя. След време ще ви кажа и кой е индивидът. 

Когато нещата с Филип Кръстев бъдат финализирани, тогава ще запитвам всички, които са се занимавали с националните ни тимове до в този момент къде са гледали. 

- Коментарът ви за вероятно обединение на двете ЦСКА? 

- Не мога да взимам отношение по тези въпроси. Има си хора, които вземат решение.

- Изненадан ли сте от назначението на Красимир Балъков в ЦСКА 1948?

- Имам лично мнение по този въпрос. Не желая доста да приказвам, тъй като моето виждане е радикално друго от визията на другите хора. Всеки има право да взема решение нещата и да прави това, което счита. Аз не знам Балъков в миналото да е работил с млади футболисти, а в ЦСКА 1948 има такива. Дано и на него му уври главата, че това е пътят. Защото е доста елементарно да се изсипват торби с пари и да се взимат някакви наемници, които на следващия ден си потеглят. Виждате и с Етър какво стана след Балъков. Не единствено те, а и още няколко тима би трябвало да благодарят на Бойко Борисов, че въобще са в Първа лига. Да се кръстят и молят за премиера да е жив и здрав, тъй като в случай че не е той - няма да са в елита. 

- Как ви се отрази пандемията поради ковид? В Славия имате ли проблеми с финансите?

- Тежко, доста тежко. Навсякъде е доста тежко. Трябва да разберем, че този грип е измежду нас, и че с изолации не могат да се решат нещата. Хората би трябвало да се срещат, да бъдат на открито. Явно би трябвало да мине през всички нас този ковид. Иначе би трябвало да затворим страната и да се крием в дупките като лалугери.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР