Plovdiv24.bg Паниката за горива в Англия не спира, хората се редят

...
Plovdiv24.bg
Паниката за горива в Англия не спира, хората се редят
Коментари Харесай

Огромни опашки по бензиностанциите в Англия

 Plovdiv24.bg Паниката за горива в Англия не стопира, хората се редят на големи опашки по бензиностанциите, сигнализираха българи, непрекъснато живеещи в Лондон, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg. Много от бензиностанциите са сухи и затвориха, а на други опашките са големи. Това се дължи на обстоятелството, че няма кой да дистрибутира горивата, описват нашенците. Те настояват, че при тях страхът от Covid в този момент отстъпва място пред страха да останат без гориво.

И макар че Англия краткотрайно спря действието на законите за конкуренцията в петролния бранш, с цел да разреши на доставчиците на гориво да споделят информация и да съгласуват своята реакция във връзка с дефицита на гориво, към момента усложненията в страната са огромни.

Според " Гардиън "  премиерът Борис Джонсън обмисля потреблението на армията за доставка на гориво, откакто поради рецесията с водачите и паническото изкупуване, то към този момент е свършило в съвсем 90% от бензиностанциите в огромните градове.

Българи от Лондон описват, че са доста уплашени, че няма да могат да се придвижват в бъдеще и не виждат скоро изход от тази обстановка. Според тях доста от хората в островната страна са дали своят вот за брекзит, без да осъзнават какво ще се случи по-късно и до каква степен може да се стигне. Никой от локалните не желае черната работа – да чисти, да бере сезонни плодове, да работи като водачи. В момента точно тези неналичия на работна ръка водят след себе си следствията, на които стават очевидци.  

Премиерът е разпоредил по неотложност да се изпратят предложения на всички водачи, категория С, които са работили преди в страната, с цел да си ги върнат, само че към този момент към момента има спънки това да се случи поради други наложени ограничавания, свързани с брекзит.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР