Plovdiv24.bg Неделният ден ще бъде облачен и дъждовен. На отделни места

...
Plovdiv24.bg
Неделният ден ще бъде облачен и дъждовен. На отделни места
Коментари Харесай

Днес отново се очакват валежи и гръмотевици

 Plovdiv24.bg Неделният ден ще бъде заоблачен и дъждовен. На обособени места ще прегърми. Слънцето ще се демонстрира за малко над крайните западни региони. Ще духа слаб северен вятър. Максималните температури и остават съвсем без смяна и ще бъдат сред 22° и 27°, в София към 24.

Над Черноморието ще е облачно и ще вали дъжд, след обяд ще има и гръмотевици. Ще продължи да духа слаб северозападен вятър. Остава хладно и Максималните температури на въздуха ще са сред 21-23°. Морската вода е към 20. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

В планините също ще е облачно с превалявания от дъжд и гръмотевици. Ще духа сдържан до мощен северен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде към 18°, на 2000 метра – към 12°.

В понеделник, с настъпването на астрономическото лято, времето ще стартира да се стабилизира – преваляванията ще понижават, а температурите ще вървят нагоре. Ще доминира слънчево време. Само на обособени места, основно в Източна България и планинските региони, са вероятни валежи с гръмотевици. Температурите бързо ще се покачат и в сряда оптималните ще са сред 32° и 37°, по-ниски ще остават край морето. В четвъртък и петък ще е най-вече слънчево. Вероятността за къси следобедни превалявания понижава. Температурите остават без смяна.

Според климатолога доктор Симеон Матев най-подходящото време за лятната почивка на море ще е втората половина на юли и първата на август.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР