Plovdiv24.bg Днес се проведе съвместен брифинг на Окръжна прокуратура – Пловдив

...
Plovdiv24.bg
Днес се проведе съвместен брифинг на Окръжна прокуратура – Пловдив
Коментари Харесай

Първи официални детайли около разкритото икономическо престъпление в Пловдив

 Plovdiv24.bg Днес се организира взаимен брифинг на Окръжна прокуратура – Пловдив и ОД на Министерство на вътрешните работи – Пловдив във връзка разкрито икономическо закононарушение и пране на пари по досъдебно произвеждане на Оперативна програма – Пловдив. 

" Става дума за търговия с маркови артикули без единодушието на притежателя им - маратонки, импортирани от Турция и продавани през интернет. Над 700 000 лв. са били генерирани, като са били изпращани на един от главните уредници на персоналната му сметка, а след това превеждани на друга сметка на комерсиално сдружение.

Организаторите са имали висок стандарт на живот. Двама братя стоят зад това - единият е разгласен за общодържавно търсене, другият е арестуван. С част от парите са издигнати ритуален дом и и жилищна постройка ", описа Румен Попов, областен прокурор на Пловдив. 

" Това са фалшификати на " Адидас " и " Найк ", конфискувани са мобилни телефони, арестувани са общо 10 лица. Разполагаме с задоволително доказателства за осъществено закононарушение. Дневният оборот в избрани дни е достигал до 20 000 лв. ", посочи шефът на ОД Министерство на вътрешните работи Пловдив.

Plovdiv24.bg  излъчи онлайн брифинга. Ако желаете да бъдете известени при бъдещи предавания онлайн, абонирайте се за нашия канал в  или ни последвайте във Фейсбук: .

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР