Plovdiv24.bg Аз съм виждал очите на майките на жертвите. Защитавал съм

...
Plovdiv24.bg
Аз съм виждал очите на майките на жертвите. Защитавал съм
Коментари Харесай

Марин Марковски: Улицата не трябва да раздава правосъдие

 Plovdiv24.bg Аз съм виждал очите на майките на жертвите. Защитавал съм нарушители, които са непоносими като хора, това е правилно. Но вижте, аз не пазя закононарушението, а индивида, който има потребност от помощ. Това съобщи в утринния блок на Българска национална телевизия юрист Марин Марковски.

,,Първото наказване е кръвното възмездие, което е било при първобитните родове. Ако се остави правораздаването на потърпевшите, те ще кажат ``Искаме да го одерем жив``. Но следва ли причинителят да бъде в действителност одран жив? Не, улицата не би трябвало да раздава правораздаване. Трябва да се резервира правилото, че законите би трябвало да са в главите и сърцата на мъдреците, на депутатите``, добави още Марковски.

,,По мое мнение когато се касае за съзнателно ликвидиране, не би трябвало да има кратко правосъдно разследване. Но това никога не значи неправда. Винаги към нас, хората, ще има вампири на два крайници, както и непоправими хора``, изясни юристът и изрази мнението, че доживотната присъда е доста по-тежко наказване от смъртното наказване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР