Plovdiv24.bg > Стефан БанковПолицаят се е възползвал от служебното си положение,

...
Plovdiv24.bg
> Стефан БанковПолицаят се е възползвал от служебното си положение,
Коментари Харесай

Шефът на Вътрешна сигурност за хванатия в крачка полицай: Наблюдаваме го отдавна!

 Plovdiv24.bg > Стефан Банков
Полицаят се е възползвал от служебното си състояние, защото предоставял идентични данни на същински персонални карти, които да бъдат подправени, изясни шефът на " Вътрешна сигурност " Стефан Банков. При обиск на жилището му са открити преснимани документи и пари. Служителят има дълготраен стаж в системата на отдел " Миграция ", заема изпълнителска служба. 

Задачата на полиция била да подсигурява номера на годни документи за идентичност, за които непознати органи отвън България не могат да открият че са неистинен, защото при информация излиза, че документът е годен, добави наблюдаващият прокурор Светослава Пенчева. 

Престъпната група, в това число служителят на реда, са били следени в продължение на една година, защото сигналът е постъпил в Икономическа полиция при започване на 2020 година, посочи шефът на ОДМВР ст. комисар. При обиските на жилища в Пловдив, Ихтиман, Самоков и  Карлово са открити неистинен персонални карти, карти за дълготрайно престояване в страната, дипломи и оръжие. Те са били продавани на жители на Турция, Тунис и Албания. Цената е била над 15 000 лв. или евро.

Реализацията на интервенцията е почнало след задържане на двама чужденци - от  Турция и от Тунис, от граничните управляващи на Дунав мост 2. Четирима от задържаните са получавали пари за правене на документите. В момента се проучва какъв брой броя документи са издадени, защото на един от обискираните адреси са намерени машина за правене, хартии и заготовки, в това число публични атрибути на прокуратурата и на полицията. Задържаните българи са на възраст от 44 до 60 година, от Пловдив, Карлово, Ихтиман и Самоков. 

Петимата задържани са арестувани за 72 часа. Предстои да се внесе искане за налагане на непрекъсната мярка за неотклонение " задържане под стража ", посочи районният прокурор на Пловдив Чавдар Грошев. Спрямо лицата са повдигнати обвинявания за изготвяне на неистинен документи на непознати жители, както и за подкрепяне на чужденци да обитават в страната.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР