Plovdiv24.bg потърси кмета на Пловдив Иван Тотев, за да сподели

...
Plovdiv24.bg потърси кмета на Пловдив Иван Тотев, за да сподели
Коментари Харесай

Тотев: България спечели реклама, която не може да се купи с пари

Plovdiv24.bg потърси кмета на Пловдив Иван Тотев, с цел да показа усещанията си от откриването на ЕСК 2019, а също по този начин да изясни какво мисли за реакцията на Слави Трифонов. " Още нощес публикувахме публично мнение от името на Фондацията. Като стойност събитието в Пловдив спрямо други културни столици е доста по-малко. Откриващите събития в в други европейски градове като Марсилия, Атина или Ливърпул са за десетки милиони евро.  

Не дава отговор на истината, че Слави Трифонов е наемал същата сцена. Тя е проектирана особено за това място и е построена съответно на тази локация. Няма по какъв начин да бъде на друго място, защото е проектирана тъкмо за тук. Проведен е конкурс, с който сме наели тази компания и тя е провела всичко – сцена, осветяване, хореография, актьори, наличие и цялостна организация. И цената, за която приказваме, включва всичко това, а освен сцената. Включително хонорарът на Валя Балканска влиза в тези пари.

В сумата е включена и музиката, която е особено композирана за задачата и е авторска. В цената влизат и нощувки на служащи и престой,както и актьори. Имахме над 100 индивида техници от Швейцария и Германия.

Тези пари само за една вечер се върнаха в града от посетителите на събитието. Имаше над 50 хиляди индивида от цяла България, също и от чужбина. Само тези хора са оставили доста повече от 1,8 млн. лева в Пловдив същата вечер. Над 100 медии от целия свят отразиха събитието, в това число топ малките екрани. Такава реклама ние в никакъв случай не можем да си платим. Това не е просто следващ концерт или събитие, а е характерна демонстрация, която може да се оцени от хора, посетили примерно 10 сходни откривания. Затова и отзивите в задграничните медии са толкоз положителни.

Това, което се случва в Пловдив, не е по-различно от това, което се случва в другите европейски столици на културата. Ние контактуваме и с сътрудниците от другите европейски столици на културата, познаваме се и част от тях участваха и на церемонията. Знаем какъв е бил локалният спор, както и националният, във връзка откриванията.

Това минава през няколко етапи, както става и в Пловдив. Първата беше дебатът дали да е това мястото, дали да се открие със сцена, дали би трябвало да се затруднява трафикът. Видя се, че трафик нямаше, а по-късно започнаха да приказват, че сцената щяла да падне, да събори оборудването, да се срути и да стане инцидент…

После стартира да се приказва пък за самата сцена и качеството на продукцията и всеки даваше ум и по тази тематика. Четвъртият стадий беше това с парите. Всичко това се е случвало и във връзка другите градове, които са били културни столици. Това го чакахме, тъй като и дебатът в България постоянно е по-махленски.

Държа обаче да кажа и коя е най-голямата добавена стойност, за която съвсем не се приказва, тъй като мъчно излизат положителни вести. Най-важното е, че фокусирахме прожектора върху България и всичко, което излезе в тези интернационалните медии е добре за имиджа на страната. Това е България, Пловдив – културна столица.

Това за страната коства доста повече от 1,8 млн. лева и е народен план, който трансформира имиджа на България, като положително място, на което се случват позитивни неща. Това може да се види даже в " Ню Йорк таймс " и с пари не може да се купи. А това дали Валя Балканска трябвало да е долу или горе на сцената, са някакви наши родни диспути, които нямат отношение с огромния и значим резултат за страната.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР