Plovdiv24.bg Кандидатурата на ГЕРБ за президент ще бъде такава, че няма

...
Plovdiv24.bg
Кандидатурата на ГЕРБ за президент ще бъде такава, че няма
Коментари Харесай

Депутат: ГЕРБ пазеше България, сега тя се разпада

 Plovdiv24.bg " Кандидатурата на ГЕРБ за президент ще бъде такава, че няма да има потребност от показване, т.е. това ще бъде мощен човек и доста ярка обществена фигура ". Това съобщи пред БНР пловдивският народен представител Радомир Чолаков, народен представител от ГЕРБ-СДС. Той посочи, че бъдещият президент на България би трябвало да бъде човек, който да събира, а не да разпилява:

" Президентът не знам какво ще остави, знам какво разпиля ".

По думите му ГЕРБ събират и са " държавническа котва " и в 46-ото Народно заседание: 

" ГЕРБ пазеше България - от мигрантска рецесия, от финансови рецесии. Държавата беше съхранена и предадена на 4-ти април на президента в положително положение. Сега виждаме, че държавата се разпада по браншове ".

Чолаков показа, че в коридорите на Народното събрание е приказвал с много депутати от други парламентарни групи, които са изказали страдание, че не са създали коалиция с ГЕРБ.

" Разумно държавно управление не го виждам без присъединяване на ГЕРБ ", съобщи той.

" Виждаме доста образци, в които тези, които слагаха доста високо моралната летва пред ГЕРБ, не могат да я прескочат сами ", съобщи той.

Чолаков беше безапелационен, че ГЕРБ ще упорстват да получат отговор дали ще се броят разписките от машините за гласоподаване.

 Депутатът от ГЕРБ-СДС разяснява признатата от Народното събрание актуализация на бюджета, като съобщи, че най-важният въпрос, който би трябвало да бъде задаван е колко ще бъде дефицитът на страната в края на годината.

" Ние предупреждавахме, че когато стартира гражданска война, идват мародерите. Тази актуализация беше вкарана под благовидното предпочитание да се помогне на пенсионерите. Но около това, се вкараха и доста други неща. Примерно за рекламна акция за имунизацията в медиите бяха планувани 10 млн. лв.. Нали разбирате какво е да похарчиш 10 млн. лв. за медии в идващите 3 месеца. Слава богу тези 10 млн. лв. бяха спрени с гласоподаване в пленарна зала. Служебното държавно управление беше поискало тези 10 млн. лв., а партиите го стопираха ", изясни Чолаков, като изрече мнение, че актуализацията се случва преди предизборната акция за президентските и парламентарни избори.

Темата за измененията в закони, свързани със правосъдна промяна (преместване на Бюрото за отбрана на очевидци от основния прокурор към Министерството на правораздаването - б.р.), Радомир Чолаков заключи с израза: " Искаме да създадем нещо мръсно на " и добави:

" Направете му нещо неприятно на Гешев, само че това е дребнаво, тъй като цялата тази правосъдна промяна, за която говореха протестните партии, ще се изрази в това, че няма да махнем Гешев, а ще му вземем водача. Аз ще го поддържа това с ясното схващане, че нищо няма да произтече от това и с неприятно възприятие, че могат да бъдат осветлени очевидци. Ако има такова нещо, то е извънредно ".

Във връзка с откритите от Министерство на регионалното развитие нарушавания при строителството на Автомагистрала " Хемус " Чолаков разяснява:

" Най-жалкото е, че строителството на магистрала  " Хемус " спря. Изчезнали са 500 млн. лв., които държавното управление на ГЕРБ е било заделило за тази работа, явно са отишли за нещо друго. Беше дадено на хората " Хемус " да бъде приключена през 2024 година "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР