Plovdiv24.bg > Архивна снимкаЕкипът на спешна помощ е извикан на адрес

...
Plovdiv24.bg
> Архивна снимкаЕкипът на спешна помощ е извикан на адрес
Коментари Харесай

Шофьор на линейка отказа да помогне на болна жена

 Plovdiv24.bg > Архивна фотография
Екипът на незабавна помощ е извикан на адрес по сигнал за жена в тежко положение. Автор на видеото пък е комшия, който се притекъл да помогне. Чува се по какъв начин водачът и съседът стартират да се карат.

От Министерство на здравеопазването обясниха, че водачите на коли за спешна помощ би трябвало да оказват подпомагане на членовете на съответния медицински екип.

" Бяхме извикани при пациент, който беше в безпомощно положение. На адреса пристигна комшия, който помолих да слезе и да помоли водача да изкара носилката пред входа на блока и да ни помогне при изнасянето на пациента. След като се върна, младият мъж сподели, че водачът е отказал да помогне. Когато излязох, видях, че носилката е извадена, само че водачът и съседът се караха ", показа доктор Веселка Танева.

В последна сметка водачът въпреки всичко оказва помощ за изнасянето на пациентката. Доктор Танева споделя, че постоянно има потребност от помощ, само че нормално водачите й спомагат. Тя е коментирала случая с шефа на болничното заведение.Според шефа на ЦСМП Пловдив доктор Иван Стойков, по случая е назначена вътрешна инспекция. По думите му, държанието, което се вижда на клипа е недопустимо.

" Шофьорите са длъжни да извършват напътствията на лекаря и фелдшера, с който работи и интензивно да взе участие в обслужването на пациента. Задачата им е да провеждат изнасянето на болния, като потърсят съседи и близки, които да оказват помощ при изнасянето ", уточни доктор Стойков.

Той добави, че имало написана обстановка в нормативите, при която, в случай че няма кой да помогне, се изпраща още един екип от завеждащия промяна. 

По думите на доктор Стойков, пациентката не е потърпевша по никакъв начин тъй като спорът е станал, до момента в който лекарката - доктор Веселка Танева се е грижела за дамата, която е получила инсулт.

Впоследствие тя е била приета в болница. Шефът на ЦСМП-Пловдив съобщи, че ще беседва и с водача и едвам тогава ще реши какво наказване да му наложи.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР