Пловдив за първи път ще бъде домакин на балканско първенство

...
Пловдив за първи път ще бъде домакин на балканско първенство
Коментари Харесай

Пловдив домакинства на балкански турнири по колоездене на писта

Пловдив за първи път ще бъде хазаин на балканско състезание и за втора поредна година на Балканска купа по колоездене на писта за младежи и мъже "Елит ". Състезанието ще се организира в многофункционална спортна зала "Колодрума " през този уикенд (28 и 29 юли). То е включено в календара на Международната федерация по колоездене и Европейския колоездачен съюз. Балканиадата и в второто издание на Балканската купа на писта са открити за присъединяване и по тази причина двата колоездачни форума се чака да съберат доста от най-хубавите пистови бегачи освен на Балканите, само че и от Европа.
За влиятелната конкуренция са поканени елитни колоездачи от 9 страни, сред които Гърция, Турция, Румъния, Македония, Украйна, Словения, Словакия и Чехия. Гръцкият народен отбор се чака да дойде отпред с огромната си звезда Кристос Воликакис - европейски вицешампион на писта във Франция /на елиминации и в спринта/. 30-годишният гръцки великан е и трети от международното състезание в Манчестър.
"Решихме да предизвикваме и организираме тази Балкадиада, след миналогодишния триумф с организацията и семейството на Балканска купа. Пловдив е водещ колоездачен град в България и заслужава съревнование от подобен висок сан. Освен това, разполагаме с прелестен колодрум- един от най-хубавите в Европа, с неповторима олимпийска писта - една от най-бързите в света. Амбициите ни са да организираме и по-големи конгреси като европейски и международни шампионати от календара и на Международния колоездачен съюз (ЮСИ) ", разяснява изпълнителният шеф на КК "Цар Симеон 1898 " Йордан Зашев.
Миналата година Николай Генов завоюва първото издание на Балканска купа на писта за мъже, което също се организира на "Колодрума " в Пловдив. До триумфа си 19-годишният национал от пловдивския клуб "Цар Симеон " стигна след отлична тактичност и три шампионски трофеи в най-тежките дисциплини - устойчивост по точки, темпови обиколки и омниум, с което му донесе огромната позлатена купа и лъвския къс от наградния фонд.
Втори остана различен българин - Радослав Константинов, а трети Линардос Николаос от Гърция. Организатор на Балканското състезание и Балканската купа на писта тази година е пловдивският колоездачен клуб "Цар Симеон 1898 ", с поддръжката и подпомагане на община Пловдив и Българския колоездачен съюз.
Стартовете на следващия ден - събота/28 юли, са от 10 часа сутринта, както и 15 часа следобяд.
В неделя, 29 юли, конкуренцията също стартира в 10 часа сутринта и ще продължи до 13 часа. Официалната техническа конференция е довечера от 18 часа в Пресцентъра на "Колодрума ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР