Пловдив. Всеки опит да бъдат показани Левски и останалите ни

...
Пловдив. Всеки опит да бъдат показани Левски и останалите ни
Коментари Харесай

Искрен Красимиров, режисьор: Всеки опит чрез филм да бъдат показани Левски и останалите ни национални герои е ценен за децата

Пловдив. Всеки опит да бъдат показани Левски и останалите ни национални герои посредством филм е най-ценен за децата. Това сподели за Радио „ Фокус “ – Пловдив Искрен Красимиров, режисьор на художествено-документалния филм „ Лъвский: европеец в българско “. По думите му, младото потомство изгубва връзката с типично българските полезности, а метода да бъдат върнати към тях е посредством уроци по родолюбие и разнообразни филми, даващи друг взор към героите. „ Заслужава си, когато забележим усмивките по лицата на децата. Най-важното е да им покажем просто, че героите не са застинали икони, които са замрели някъде във времето. Те са били хора от плът и кръв, като нас самите – с неточности, със личната си визия за битката, по този начин както я имаме и ние в този момент, само че отдали живота си да ни има нас. А това е най-ценното, което би трябвало да почитаме постоянно. Целта е децата да ги усетят доста близо, да могат да се разпознават по някакъв метод с тях и всеки да откри своя Левски, своя Ботев “, разяснява Искрен Красимиров. Той уточни, че филмът за Левски е главно ориентиран към децата – от най-ранна възраст, от 3-4 години, в детските градини, до учениците в 12-ти клас и всички възрастни, изключително за българите в чужбина. „ Всички реакции към кино лентата до момента постоянно са били позитивни. Няма нито една негативна реакция, което е доста радващо “, сподели още режисьорът.
Искрен Красимиров добави, че следва филмът „ Лъвский: европеец в българско “ да бъде показан на 22 февруари от 13.30 часа в Градската библиотека „ Паисий Хилендарски “ в Асеновград. С прожекцията на кино лентата ще завършат събитията във връзка 145 години от гибелта на Апостола, проведени от Община Асеновград.
Тони МИХАЙЛОВ

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР