Пловдив влезе в елитния туристически клуб с 40 европейски града,

...
Пловдив влезе в елитния туристически клуб с 40 европейски града,
Коментари Харесай

Безплатни ли ще са туровете с Plovdiv City Card - вижте тук

Пловдив влезе в елитния туристически клуб с 40 европейски града, които продават на гостите си услугата City Card. Тя ще дава опция на чужденци и българи да обикалят туристически забележителности и заведения, или изцяло гратис, или против огромна отстъпка с Plovdiv City Card

„ Това е за да подобрим туристическата услуга. Предимството е, че на всяка съвременна дестинация я има, а тук до момента я нямаше ”, сподели шефът на ОИ „ Старинен Пловдив ” Йордан Илиев. Институтът ще взима % от приходите от продажбите на картите.

Той напомни, че от Амстердам до Будапеща и Любляна, туристите още с идването си търсят локална City Card.

Като в Западна Европа пловдивските карти ще са от пластмаса или ще се зареждат с мобилно приложение.

Така се получава първият минус – туристите ще купуват пластмасова карта за 24 часа, след която тя към този момент е невалидна и ще се изхвърля. И ето още един замърсител с пластмаса в града.

Plovdiv City Card ще се продава за 24 часа или за 72 часа. За възрастни еднодневната ще коства 20 лв., а опцията „ възрастен и дете ” е 30. 72-часовата карта ще коства надлежно 30 и 44 лв.. ще ги оферират в Туристическия информативен център.

Картата или сваленото приложение дават безвъзмезден достъп до паметните културни места в остарелия град – Античен спектакъл, Балабанова къща, Малка базилика, Природонаучния музей, Културен център Тракарт и други

В 16 други заведения и атракционни обекти ще може да се влиза с отстъпки от 10 до 20%.

„ На всички тези места ще има конфигурирани валидиращи устройства, които ще обезпечават достъп. Предвиждаме след време картата да важи и за градския превоз ”, изясни шефът на компанията разработчик „ Ино сити ” Ивайло Илиев.

Досега услугата City Card съществуваше единствено в София и Варна. В столицата тя не е развита задоволително, тъй като дава достъп единствено да 10-15 обекта.

Във Варна допреди месец включваше и безвъзмезден екскурзовод с обиколка, която приключва с пиянство безвъзмездна на вино./Марица.бг

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР