Пловдив винаги е добра идея. Винаги ще ни посрещне гостоприемно,

...
Пловдив винаги е добра идея. Винаги ще ни посрещне гостоприемно,
Коментари Харесай

Уикенд в Европейската Столица на Културата за 2019

Пловдив постоянно е добра концепция. Винаги ще ни посрещне гостоприемно, с цел да изпратим уместно тази или някоя друга седмица. Но ние сме си го набелязали точно за този уикенд по една специфична причина - на 23, 24 и 25 ноември за десети път в Пловдив ще се организира фестивалът " Дефиле на младото вино ".

13 местоположения, 47 участници, 13 събития. Това, в случай че теглим чертата, ще са всичко на всичко занимания, които ще намажем към феста. Официалното разкриване е в петък, 23 ноември, от 14 ч., а 30 минути по-късно стартират дегустациите в Стария град, написа lifestyle.bg. В събота по същото време можем да се позабавляваме с вино йога, а вечерта да отделим за майсторите на виното.

 Пловдив обича виното, ние също

Източник: Фейсбук / Culture in Plovdiv

Пловдив обича виното, ние също

В неделя можем сами да си създадем бургер, до момента в който още веднъж дегустираме виновност. Това, последното, може да го вършим и през целия ден, с цел да се сгреем в студа, който съгласно прогнозата се обрисува в последния ден от седмицата. Информация за всичко към фестивала има във Фейсбук страницата му.

А около това винено развлечение ще е супер да отделим и малко време за обичани места в Пловдив . Да забележим дали са си все по този начин красиви, колкото ги помним, или пък са се трансформирали до неразбираемост. Все отново да не забравяме, че следващата година градът се бъде в своя подем и в ролята на Европейска столица на културата. Затова сме сигурни, че всеки, който не е идвал тук от повече от година, ще бъде прелестно сюрпризиран.

Античният спектакъл и античният стадион

Те са наложителни за разходките из Пловдив на почитателите на историята. Театърът е издигнат през II век, само че и до през днешния ден е сцена за редица музикални и културни събития, което си е същинска горделивост за града. Античният стадион пък е издигнат като копие на Стадиона на Делфи, намиращ се на хълма над храма на Аполон в Гърция.

 Античният спектакъл

Източник: iStock

Античният спектакъл

Джумая Джамия и площад Джумаята

След разходка по търговката улица стигаме до друга забележителност на Пловдив. Джамията е издигната след завладяването на България от Османската империя на мястото на църквата Св. Петка. Историята плюс забележителната архитектура (девет купола, покрити с олово), вършат джамията една от наложителните спирки на туристическата ни разходка. В " Джумаята " пък сме опитвали много прелестно кюнефе.

Природонаучен, Исторически и Археологически музей

Към тях прибавяме и Музея на авиацията и май би трябвало да си отделим цялостен един ден, с цел да ги разгледаме. Защото във всеки има какво да се види. А ние сме любопитни.

Тепетата

Символът на град Пловдив. Сега така и така рано се стъмва, тъй че няма да ни е мъчно да си организираме едно нанагорнище, което не лишава доста време, а гледката от горе си заслужава.

За препоръчване са Сахат и Небет тепе . Сахат се откроява с часовниковата кула на върха, която отброява времето с камбанен тон, а Небет - с големия контейнер за вода.

 Заснежен Пловдив отвисоко

Източник: iStock

Заснежен Пловдив отвисоко

Капана

Занаятчийският квартал в центъра на града е едно от скритите му бижута. Дори да няма фест и някакви съответни събития, атмосферата тук е задоволително привлекателна - младежи, европейски дух, здания, върнати към живот по най-пъстрия метод и живот - подобен, какъвто прилича за Пловдив и неговите арт среди.

В Капана е наложително да дойдем и поради многото кафенета и места за хранене, които са станали същински магнит както за локалните, по този начин и за всички пристигнали туристи.

Кафето е чудно в " Котка и мишка " , каквото и да си поръчаме в ресторант " Паваж " , няма да сбъркаме, а в случай че желаеме бургери, отиваме в Brick House.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР