Пловдив. Възпитаници от ДГ Весела“ в район Северен“ се включиха

...
Пловдив. Възпитаници от ДГ Весела“ в район Северен“ се включиха
Коментари Харесай

Пловдив: Деца от район „Северен“ се включиха в кампанията за Световния ден на околната среда

Пловдив. Възпитаници от ДГ „ Весела “ в регион „ Северен “ се включиха в акцията за отбелязване на Световния ден на околната среда – 5 юни, оповестиха за Радио „ Фокус “-Пловдив от пресцентъра на Регионалната ревизия по околната среда и водите (РИОСВ)-Пловдив. Експерти от РИОСВ-Пловдив, кметът инж. Ральо Ралев и замeстник-кметовете на региона припомниха на децата, че отпадъците би трябвало да се изхвърлят разделно в обособените за това контейнери в разнообразни цветове.
На открития урок кметът Ральо Ралев акцентира, че пластмасовите произведения са на всички места към нас и са главният замърсител на планетата, тъй като се разграждат сред 500 и 1000 години. Той прикани децата да заобикалят потреблението на пластмасови артикули за еднократна приложимост като сламки, лъжички, чашки и вилички, с цел да се понижи замърсяването на околната среда.
Децата от подготвителната група описаха на гостите по какъв начин събират разделно отпадъците у дома и на открито в парковете и по-късно ги изхвърлят в кофите за боклук. Те дадоха обещание, че през идната седмица ще събират пластмасови опаковки и в детската градина и ще ги изхвърлят в жълтите контейнери в региона. Гостите приканиха децата и родителите им да употребяват при извършване на покупки в магазините торбички от плат и да заобикалят найлоновите торбички, които са измежду главните замърсители на природата. Според статистиката годишно се изхвърлят над 500 милиарда пликове за еднократна приложимост.
Всички деца получиха книжки за оцветяване със предпазени типове животни, които са постоянно срещани в Пловдивска област. Те дадоха обещание, че ще се грижат за опазването на околната среда и за чистотата на планетата.
Тази година самодейностите във връзка Световния ден на околната среда минават под мотото: „ Да победим замърсяването с пластмаси “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР