Пловдив В Карлово започнаха поредица от събития, с които да

...
Пловдив В Карлово започнаха поредица от събития, с които да
Коментари Харесай

Пловдив: В Карлово започнаха поредица от събития, с които да бъдат отбелязани 100 години от края на Първата световна война

Пловдив В Карлово започнаха поредност от събития, с които да бъдат маркирани 100 години от края на Първата международна война. Това заяви в предаването „ Със славната 2-ра Тракийска дивизия – За достойнството на България “ на Радио „ Фокус “- Пловдив Мария Деянова, шеф на Историческия музей. „ Нямаше по какъв начин Карлово да не се включи в отбелязването на тази годишнина от този международен боен спор, един от най-тежките международни войни “, сподели Мария Деянова. По думите и, в тази война България взе участие доста почтено и записва в своята история най-славните си страници. Българските бойци на никое място не отстъпват позициите си и доста народи прекланят глава пред техния подвиг. „ В тази война най-достойно взе участие и Карловския полк и Карлово нямаше по какъв начин да остане настрана от отбелязването на тази годишнина “, сподели Деянова. По думите и, доста са офицерите, които дава Карлово и Стрямската котловина в българската военна история, доста са и образците на всеотдайност и смелост и не на вятъра Карловският полк е наименуван Железният полк.
Проявата се провежда от Община Карлово, Военният клуб, Съюза на офицерите и сержантите от запаса и запаса и Историческия музей.
На 18 септември, в Историческия музей са били открити две изложения – „ Историята на поделенията от Карловския гарнизон от 1904 година до наши дни “ и „ 28 -ми Стремски пехотен полк във войните за национално обединяване “. Те ще останат в музея до края на октомври.
О.з. майор Стефан Груев, секретар на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и запаса в Карлово е показал анотация на книгата си „ История за запасното войнство в Карловски район 1907-2017 “, която към момента не е излязла от щемпел.
На 27 септември, от 17.30 часа, във Военния клуб в Карлово ще бъдат показани и двете книги на доцент доктор Петър Ненков – „ Непокорно смелите изгарят в полет. История на 6-ти въздушен унищожителен полк и летище Карлово “ и „ Калоферци във войните за национално обединяване “.
Цветана ТОНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР