Пловдив. В жилищен район Тракия“ в Пловдив започна изграждането на

...
Пловдив. В жилищен район Тракия“ в Пловдив започна изграждането на
Коментари Харесай

Пловдив: В жилищен район „Тракия“ започна изграждането на нов парк

Пловдив. В жилищен регион „ Тракия “ в Пловдив стартира построяването на нов парк сред бул. „ Освобождение “ и ул. „ Григор Божков “, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “-Пловдив . Паркът ще е с повърхност над 10 дка. За задачата са обезпечени 360 000 лв.. Кметът на региона Костадин Димитров и кметът на Пловдив Иван Тотев поставиха първата копка. Паркът ще бъде построен за 4 месеца. Проектът планува да бъде построена централна алея с места за сядане, сцена, детска площадка, чешма, както и преградни стени от камък, които ще отделят парка от булеварда.
„ След като предходната година в регион А8 бяха построени тротоари, в този момент следва да бъде оповестена социална поръчка за преасфалтиране на дългата към 600 метра ул. „ Григор Божков “, с което микрорайонът ще придобие приключен тип “, сподели Костадин Димитров. По думите на пловдивския кмет Иван Тотев покупко-продажбите с общинска благосъстоятелност за строителство за жилищни комплекси в Тракия ще бъдат прекратени. Оставащите общински терени ще бъдат превърнати поетапно в зелени пространства.
„ Духът на регион Тракия би трябвало да бъде непокътнат, инфраструктурата е построена напълно, зоната не би трябвало да бъде претоварвана със строителство “, уточни още Иван Тотев.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР