Пловдив. В деня на бягството си 59-годишният затворник е разбрал,

...
Пловдив. В деня на бягството си 59-годишният затворник е разбрал,
Коментари Харесай

Ст. комисар Атанас Илков, ОД на МВР-Пловдив: В деня на бягството си 59-годишният затворник е разбрал, че страда от тежко заболяване и това е най-вероятната причина за решението му

Пловдив. В деня на бягството си 59-годишният пандизчия е схванал, че страда от тежко заболяване и това е най-вероятната причина за решението му. Това сподели на брифинг пред публицисти старши комисар Атанас Илков, шеф на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пловдив, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Пловдив. Илков обясни, че избягалият от Университетската болница „ Св. Георги “ в града Младен Младенов е видян през днешния ден към 09.00 часа в региона на Гребната база. „ Непосредствено по-късно същият е арестуван от чиновници на Второ и Трето районно полицейско ръководство в Пловдив. Отведен е в постройката на Второ районно полицейско ръководство, където са му снети пояснения. Извършен му е медицински обзор по отношение на определяне моментното му здравословно положение и е предаден на Затвора в Пловдив. В този интервал, в който ние го издирвахме, той се е подвизавал тук-там към и най-много в Гребната база. Спал е по пейки там, като в днешния ден сътрудниците го виждат “, изясни старши комисар Атанас Илков. Той уточни, че откриването на избягалия пандизчия е резултат от извършени голям брой оперативно-издирвателни мероприятия взаимно с прокуратурата.
„ Администрацията на Затвора в Пловдив ще реши дали да бъде върнат в болничното заведение. Най-вероятно ще продължи неговото лекуване. Той има право на това и няма по какъв начин да бъде лишен от опцията да бъде лекуван. Но статутът му ще остане на „ лишен от независимост “. Няма по какъв начин да бъде освободен от мястото, в което изтърпява присъдата си, преди да е изминал нейния период “, разяснява шефът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пловдив.
Тони МИХАЙЛОВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР