Пловдив. Триизмерното лого на Пловдив – Европейска столица на културата

...
Пловдив. Триизмерното лого на Пловдив – Европейска столица на културата
Коментари Харесай

Триизмерното лого на Пловдив – Европейска столица на културата 2019 е монтирано на площад „Централен“

Пловдив. Триизмерното лого на Пловдив – Европейска столица на културата 2019 на площад „ Централен “ бе инсталирана тази заран. Това оповестиха от Община Пловдив . Композицията, е направена по новаторска технология от екологично чисти материали. Тя съставлява седемте арки, образуващи логото, смаляващи се в вероятност с надпис в основата „ Plovdiv 2019 “. Изработката е на „ РД Студио “ ООД. Технологията, по която е направена инсталацията, е нова за България и подсигурява както подвижност, по този начин и сигурност. Металната основа е облечена в холандски материал, който има редица качества – водо- и пожароустойчив, той е олекотен и безвреден за околната среда. Арките са приключени с кварцова посипка, която има декоративна роля.
Логото ще свети през нощта. То е самостоятелно. Има вградена слънчева система, която зарежда батерия. Светодиоди осветяват арките изпод, а силата, която е нужна е единствено 18 вата – по-малко от една домакинска електрическа крушка. В основата са сложени блокове от фибробетон – материал, който е олекотен и резистентен. Буквите са направени от същия материал.
Монтирането на инсталацията става за доста малко време, тъй като не е нужно разпробиване и нарушение на настилката. Фиксира се елементарно, само че се резервира устойчивостта, като компанията реализатор подсигурява, че не може да бъде обърната.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР