Пловдив. Темата за царските имоти е стара дъвка, която много

...
Пловдив. Темата за царските имоти е стара дъвка, която много
Коментари Харесай

Н. В. цар Симеон II: Темата за царските имоти е стара дъвка, която толкова хора използват

Пловдив. Темата за царските парцели е " остаряла дъвка ", която доста хора употребяват. Това сподели пред публицисти в Пловдив Н. В. цар Симеон II, като се извини авансово за израза, който употребява, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Пловдив . Той разясни запита дали, в случай че тези парцели са били държавни през 1946 година, когато са иззети от страната, е било да е належащо тя да ги одържавява. „ Нека ми отговори на този въпрос, който желае ”, съобщи той.
Н. В. цар Симеон II участва на литургията в най-новия храм в Пловдив - „ Св. Николай Мирликийски Чудотворец ”. Той уточни, че е пристигнал особено, с цел да поздрави пловдивския митрополит Николай за именния му ден и означи, че храмът е в действителност прелестен. От своя страна митрополит Николай също зачете наличието на Н. В. цар Симеон II, като сподели, че са „ малко ония почтени индивиди, които са записали имената си в историята на христовата черква “. „ Вие, Ваше величество, сте един от тях. Вие сте със съзнанието и на един заслужен български общественик, и Вашето име е записано освен в историята на нашата черква, а и в книгата на живота ”, добави митрополит Николай.
На литургията пристигнаха и други държавници и духовници, с цел да поздравят пловдивския митрополит Николай във връзка имения му ден.
Цветана ТОНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР