Пловдив стана вторият български град, в който армията тренира разгръщане

...
Пловдив стана вторият български град, в който армията тренира разгръщане
Коментари Харесай

Армията тренира изграждане на полева болница и в Пловдив

Пловдив стана вторият български град, в който армията тренира разрастване на полева болница. Днес тя беше обособена в спортната зала " Колодрум ".

През предходната седмица полева болница беше направена и в София в зала " Арена Армеец ". Тренировките за разрастване на полеви лечебни заведения в спортни зали в регионални градове се управляват от Националния действен щаб и в тях вземат участие Министерството на защитата, Министерството на вътрешните работи, Министерството на здравеопазването, Държавна организация " Държавен запас и военновременни ресурси ".

В учението в Пловдив с логистична поддръжка са взели участие 80 военнослужещи и 15 единици техника, главно камиони, от военното формирование 46 690 от състава на Сухопътните войски.

Болницата е получила от държавния запас дюшеци, възглавници и чаршафи, помещението е било оборудвано и дезинфекцирано. През предходната седмица министърът на защитата Красимир Каракачанов разгласи, че в сходни полеви лазарети ще бъдат настанявани хора под карантина и за момента не се възнамерява в тях да се лекуват заболели.

Днес обаче командирът на 110-ти логистичен полк в Пловдив полк. Костадин Добрев уточни, че в такива лечебни заведения могат да се настаняват и леко заболели. В нея ще има регистратура. приемен кабинет, места за отмора на медицинските екипи и болнична час с 300 кревати.

Пред Военния ефирен канал полк. Добрев уточни, че задачата е болничното заведение да бъде построена и оборудвана за 8 часа. " При нужда, може да се направи и по-бързо, като се включат повече сили и средства ", добави той.

Според Красимир Каракачанов в държавния запас има до 15 хиляди кревати. Следващите градове, в които ще се създадат такива лечебни заведения са Варна и Русе.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (984)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР