Пловдив. Швейцарски пътуващ театър ще обучава български актьори, съобщиха за

...
Пловдив. Швейцарски пътуващ театър ще обучава български актьори, съобщиха за
Коментари Харесай

Пловдив: Швейцарски пътуващ театър ще обучава български актьори

Пловдив. Швейцарски пътуващ спектакъл ще образова български артисти, оповестиха за Радио „ Фокус “-Пловдив уредниците на събитието. Обучението ще се организира в „ СКЛАД “ – новото място за просвета в Тютюневия град в Пловдив. Там ще има креативен работилници за български артисти, обединени от мотото „ Идентичност, генезис и „ Одисея “. Те се провеждат от швейцарския пътуващ спектакъл „ Les arTpenteurs “, като част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата и ще продължат до 9 ноември.
Работилниците са част от план „ Пловдив Каравана “, който през 2019 година ще събере 13 креативен компании от Белгия, Франция, Италия и Швейцария в Пловдив. Участниците в тях организират физически и вокални тренировки и изследват идентичността посредством фотоси и песни. Българските артисти се трансформират в екскурзоводи и също както в туристическа обиколка, те показват на публиката епични моменти и живи картини от приключенията на Одисей.
Швейцарският пътуващ спектакъл „ Les arTpenteurs “ е под управлението на Шантал Бианки и Тиери Крозат. Основната му цел е насърчаването на културното ходатайство с локалното население и артисти. Той е наличен, известен и зает, като съчетава маски, лирика, музика и комизъм.
През идната година, фирмите участници в „ Пловдив Каравана “ ще създадат странствуване от родните си места до Европейската столица на културата пешком, с коне, колела или камиони. Тук от 1 до 10 юни 2019 година ще основат три огромни артистични лагера – в кварталите „ Тракия “, „ Столипиново “ и Гребната база. Повече от 200 създатели, техници и арт хроникьори ще дойдат, с цел да споделят своето изкуство с гостите и жителите на град Пловдив.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР